6-те най-големи грешки след раздяла

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Понякога е трудно да контролираме емоциите и действията си, особено, ако сме наранени и обидени. Но поведението под подобно въздействие не само не ни помага, а дори засилва страданието ни. Така че, трудно или не, трябва да избягваме следните типични грешки след раздяла

1. Да говорим лошо за бившия. Или поне не пред всеки. Излейте гнева си пред много близък човек, но не и пред общите ви приятели. Ще ги накарате да се почувстват неловко и дори има риск да се отдръпнат от вас. Освен това, ще изглеждате незряло и отчаяно.

2. Да си сменяме прическата. Не за друго, ами в такива моменти сме склонни да прибягваме към драстични и почти винаги неуспешни решения спрямо косата си. Например да я отрежем късо, да изберем шашав цвят и други подобни. Бъдете сигурни, че шансът да съжалявате за решението си е огромен.

3. Да правим драми в социалните мрежи. Нормално е да си сменим статуса и да изтрием някои общи снимки. Но пък не е нужно да засипваме профила си със сълзливи излияния и цитати. Ставаме смешни. Същото важи и за съобщенията, които така се изкушаваме да му пратим. Изтрийте телефонния му номер, ако трябва, ни не се поддавайте на желанието да му пишете, дори да е нещо "безобидно“.

4. Да го следим в социалните мрежи. Любопитството е огромно, надеждата, че е тъжен и депресиран също. Но по-вероятното е да се натъкнете на снимки, които показват как бившия се забавлява и то с други жени. По-добре не си го причинявайте. Дори вие да сте инициатор на раздялата, да видите мъжа, когото до вчера целуваше вас, как целува друга, пак не е приятно.

5. Да търсим утеха в алкохола. Добре де, имате право на една-две вечери с повечко питиета, но до там. Алкохолът никога не е бил и няма да бъде решение на проблемите ни.

6. Да станем отшелници. Ако не ви е до излизане и до контакти с когото и да било, не поддавайте на усещането. Да се изолираме от всичко и от всеки и една от най-големите грешки. Така само удължаваме страданието си. Колкото и да е трудно, гримирайте се, направете си прическа, облечете нещо секси и излезте с приятелки. Но в никакъв случай не ходете на място, където може да е и бившият ви.

Колкото и да ви е тежко, помнете едно – ще мине! Очакват ви нови и прекрасни мигове на споделена любов, трябва само малко търпение. Както се пее в една моя много любима песен: "Когато някой си отива, то е, за да дойде друг."

 

Вижте още:

Грешките, които правим, когато го хванем в крачка

Правилата за поведение с бившия
 


 

Коментари към "6-те най-големи грешки след раздяла":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg