6-те типа хора, които ни трябват в живота

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Обкръжението е много важна част за щастието ни, амбициите, мотивацията ни, самоусъвършенстването и успехите. Има дами, които вярват, че да срещнат истинската любов е достатъчно за нормалното интимно, социално и всякакво развитие. Но освен перфектната половинка, психолозите смятат, че има още няколко важни персони, които е добре всеки от нас да има в живота си. Нека ги видим!

1. Модел за подражание. Просто страхотно е да имаш човек, на когото се възхищаваш и от когото искаш да вземеш положителните черти по пътя на своето лично усъвършенстване. Най-добре това да е човек, успял в областта, в която искаш да се развиваш. Или просто добър и мъдър човек, който умее да се разбира с останалите, помага в беда и обичан от всички.

2. Някой, който не насърчава. Има хора, които знаят как да те мотивират и да ти вдъхнат кураж, без да предизвикат раздразнение или недоверие. Ето по един такъв на всеки ни е нужен.

3. Желязното рамо. Наистина е прекрасно да имаш човек, в чиито подкрепа, помощ и съдействие си на сто процента сигурен. Да знаеш, че можеш да му звъннеш по всяко време на денонощието и той ще дойде за минути. За съжаление такива личности в днешно време са голяма рядкост, затова ако откриете такава, пазете си я на всяка цена!

4. Добър приятел от противоположния пол. Макар много от нас да вярват, че приятелството между мъж и жена е невъзможно, има десетки, дори хиляди случаи, които оспорват това. Да си имаш приятел от другия пол е страшно, ама страшно полезно за теб. Той може да вкара в правия път грешните ти впечатления, да ти даде съвети за поведение, да ти разтълкува жестове. Изобщо това си е голям коз, който е добре да имаме в „тестето“.

5. Някой, който те сваля на земята. Често се случва да летим в облаците, да се сметнем за неизменно прави, да постъпваме подло, вярвайки си, че това е начинът. Във всички тези моменти е безценно съдействието на човек, който не се страхува да ни каже в очите, че грешим. Или че сме се взели за голяма работа и се държим гадно с хората. Това също е мотивация да ставаме по-добри и да вървим напред, но не на цената на чуждото нещастие.

6. Професионалната сродна душа. Тази личност е от първостепенна важност за всеки, решил да се издига в своята област. Ако да срещнеш идеалния партньор в любовта е трудно, то да срещнеш идеалния партньор в бизнеса е огромен късмет! Някой, който те разбира, но и допълва едновременно. Който споделя амбициите ти. И най-вече – който не те смята за празнодумец, чийто провал е неизбежен.
 

Вижте още:

10 безценни урока за успех от Стив Джобс

Тайните за успех на Маргарет Тачър (част 1)


 

Коментари към "6-те типа хора, които ни трябват в живота":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg