6 урока, които да научим от баба си и дядо си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Това са хората, които са ни отгледали и понякога имаме чувството, че не ни разбират. Така е, поколенията са различни, доста време е минало, откакто са били на нашите години, но има неща за живота, които те разбират по-добре от нас, по-добре от родителите ни. Ето някои от тях:


1. Прекарвайте повече време с близките си
И не не говорим да телефонни разговори или чатове във Фейсбук. Бъдете повече време с любимите си хора тук и сега, като им отдавате цялото си внимание. Оставете техниката, която е превзела живота на настрани.


2. Знайте цената на приятелството
Приятелството е ценност, която не бива да пренебрегваме. Отделяйте време за приятелите си, помагайте им, когато имат нужда и не се притеснявайте да търсите нови. Да, понякога приятелствата идват и си отиват, но се постарайте да не го допускате. Прощавайте и продължавайте напред, не обръщайте гръб на хората, които ви обичат.


3. Бъдете независими
Колкото по-бързо го постигнете, толкова по-добре. Отделете се от родителите, бъдете самостоятелни. Научете се да поемате отговорност за себе си и за действията. Понякога това ще ви кажат не родителите, а именно баба ви и дядо ви. Родителите понякога по-трудно приемат независимостта на децата си, защото не могат да свикнат, че вече на са малките им принцове и принцеси.


4. Наслаждавайте се на младостта си
Използвайте пълноценно всяка секунда от младостта си, опитвайте от всички, не пропускайте всяка възможност за забавление. Баба ви и дядо ви няма да ви упрекнат, даже ще ви насърчат. Нали знаете един ден ще съжалявате повече за нещата, които не сте направили повече, отколкото за нещата, които сте. ;)


5. Не приемайте живота твърде насериозно
Точно така! Не бъдете винаги сериозни и мислещи само за проблемите, как не ви върви и как късметът винаги подминава точо вас. Животът е игра – днес си на върха, утре някой ще те измести от първото място. Нещата са преходни , забавлявайте се, смейте се над трудностите и няма да усетите как бързо нещата ще се оправят.


6. Обичайте!
Бъдете винаги влюбени! В партньора, в живота, в работата, във всичко, което ви заобикаля. Всеки ден без любов е пропилян напразно. Намерете своето вдъхновение и просто обичайте!
 


 

Коментари към "6 урока, които да научим от баба си и дядо си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg