6 филма, които вдъхновяват…да не ни пука!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Като се замислиш, в ерата на социалните мрежи сме така обсебени от това какво мислят другите за нас, дали изглеждаме добре или пасваме на света, в който живеем, че просто забравяме да бъдем истински себе си, да бъдем щастливи.

Трудно е постоянно да си нащрек дали си ултра готин и всички те харесват – дали си пил от мега яката нова напитка, дали знаеш какво е Instagram, дали си си купил дрешки по последна мода, дали си прочел супер модерната(но не и наистина стойностна) книга и можеш да я цитираш, и все такива едни. И кога остава време да правиш каквото искаш и да бъдеш какъвто искаш.


Вдъхновение за това да бъдем малко по-безгрижни и освободени от вечната тревога какво мислят другите черпим дори от филмите! Грабвайте пуканките и се насладете на някой от тези филми.


Почивният ден на Ферис Бюълър(1986)


Класика с Матю Бродерик, която проследява историята на гимназиален ученик, който лъже родителите си, че е болен и не отива на училище. А свободният му ден в компанията на гаджето му и най-добрият му приятел се оказва пълен с приключения и незабравими моменти. Едно приятно филмче, което ни напомня, че просто не трябва да приемаме живота твърде сериозно и да се наслаждаваме на малките моменти.


 


Големият Лебовски(1998)


Страхотна компания, начело на която застава Джеф Бриджис! Тук са и Джон Гудман, Джулиан Мур и Филип Сиймор Хофман. Филмът проследява историята на пича, който обича да играе боулинг с приятелите си и да си пийва. Няма друг толкова спокоен и безгрижен човек. Със сигурност ще ви накара да си помислите, че понякога най-хубавите неща в живота са точно тези, които смятаме за глупави.

 

Боен клуб(1999)


Няма какво толкова да кажем за „Боен клуб“, което още не е казано. Дали сте чели книгата или сте гледали филма, шансът да сте пропуснали тази невероятна история е малко вероятен, за да не кажем нулев. Разказва се за мъж, който осъзнава, че е отегчен от монотонния си живот и решава да действа. Е, не казваме, че трябва да започнете да се биете с всеки срещнат, но определено съзвездието на Брад Пит, Едуард Нортън и Хелена Бонам Картър ще ви помогне да се решите на това да разчупите рутината.


 

Лесна, а?(2010)


Приятно филмче за гимназистката Олив(Ема Стоун), която от нормално, ученолюбиво момиче, си създава образа на разкрепостена мацка. В училище се появява слух, че Олив е правила секс с близък приятел и макар това да не е вярно, тийнейджърката се възползва, оплитайки се във все повече и повече лъжи. Определено ще ви накара да помислите за това, че не бива да ни пука какво мислят другите за нас.


 


Клуб „Закуска“(1985)


Това е филмът, който ще ви вдъхнови да спрете да съдите другите и да спрете да се тревожите дали другите ви съдят и просто да се наслаждавате на живота. Независимо от каква класа сме, няма значение, рано или късно всички стигаме до едно и също място.


 


Смъртоносен противник(2009)


Страхотна история с невероятните Джерард Бътлър и Джейми Фокс! Разказва се за мъж, който иска правосъдие, след като жена му и дъщеря му са брутално изнасилени и убити. И не, не препоръчваме в никакъв случай да нарушавате закона, както го направи героя на Бътлър, но филмът определено ще ви напомни колко е размита границата между доброто и злото. 

Вижте още:

14 забравени сериала, които да изгледаме през лятото

Голямото завръщане на култовите сериали


 

Коментари към "6 филма, които вдъхновяват…да не ни пука!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg