6 Храни за късмет за Новата година

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Всяка Нова година, празнуващите по целия свят се хранят с конкретни храни, за да призоват късмет за следващите 365 дни.Докато някои традиции изискват юфка, а други се спират на плодовете, всички продукти за ядене загатват за движение, просперитет и здраве.

Независимо дали сте суеверни или не, разгледайте нашия списък с често срещани празнични ястия. Ако не ви сполети късмет, най-малко ще посрещнете новата година с пълен корем.

Дълги макарони

В Китай, Япония и други азиатски страни е обичай да се ядат дълги макарони на Нова година, означаващи дълголетие. Тъй като спагетите никога не трябва да се натрошават или късат по време на процеса на готвене, типичната подготовка за " Макарони за дълъг живот" е чрез пържене и разбъркване.

Царевичен хляб

Любим през цялата година, царевичния хляб е особено почитан като Новогодишно ястие в южната част на Съединените щати. Защо? Цветът му прилича на злато. За да осигурят още повече късмет, някои хора добавят допълнителни царевични зърна, които са символ на златни късчета.

 Нар

Нарът представлява добър късмет в Турция поради много причини: Червеният му цвят, който представлява човешкото сърце, означава живот и плодородие; медицинските му свойства носят здраве; а техните обли кръгли семена представляват просперитет - всичко, на което всеки се надява при всяко ново начало.

Кръгли Плодове

Въпреки че броят им варира в различните региони, яденето на всякакви кръгли плодове е обща традиция за Нова година. Във Филипините броят е 13, считано за щастливо число; в Европа и САЩ, е 12, което представлява месеците в една година. И в двата случая, тяхната форма, която прилича на монета, и тяхната сладост са общите знаменатели.

Зеленчуци

От крайбрежния американски юг до Европа хората ядат зелени листни зеленчуци - включително къдраво зеле, зелено и обикновено зеле, спанак - за Нова година, поради техния цвят и външен вид, който прилича на пари в брой. Вярва се,че колкото повече ядете, толкова по-просперираща ще бъдете (а и е по-здравословно!).

Маринована херинга

В Германия, Полша и Скандинавия се смята, че яденето на херинга в полунощ ще осигури една година с дарове- тъй като херингата е в изобилие в цяла Западна Европа. Също така, техният сребрист цвят прилича на този на монетите - добро знамение за бъдещо състояние.

А както добре знаем, у нас буквално си измисляме каквито си искаме късмети и ги слагаме в храната. Даа, вкусната баница...


 

Коментари към "6 Храни за късмет за Новата година":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg