7 абсолютно неоснователни причини да търпим лошата връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

 

Почти на всеки се е случвало да се окаже във връзка, за която просто усеща, че не е ок. Има обаче връзки, за които си струва да се бориш, и такива, които не си струва да търпиш и ден повече. Защо тогава толкова много жени(а и мъже) упорито запазват отношения, които ги правят нещастни? Слабост? Навик? Страх? Или всичко на едно място. Ако усещате, че сте в такава връзка, не си търсете извинения – тръгнете си.

Обичани сте

Всички обичаме да ни обичат. Но това категорично не е причина да запазите лошата връзка. Истината е, че просто ви изяжда страхът, че няма да намерите друг, който да ви обича. Това не е вярно и добре знаете, че е въпрос на възприятие. Обикнете себе си – и бъдете уверени, че ще намерите друг, който ще ви обича дори повече. И го направете за себе си – не се мъчете в лоша връзка.

Ще нараните човека

Така е в живота. Вие наранявате, вас ви нараняват. Но това е любовта – когато наистина се отдадеш на някого, приемаш, че може да бъдеш наранен. А другият не ти отнема правото да изстрадаш болката си, като тъпо и упорито се мъчи да не те нарани. Толкова. Няма човек, който да не е бил нараняван в тази игра.

Страх от самота

Може би най-честата, неосъзнавана причина за нещастните връзки е страхът да не останем сами. Но е проява на слабост да стоите във връзка, просто за да не бъдете сами. Помислете как вие бихте се чувствали, ако знаете, че някой е с вас, само за да не бъде сам. Нали? Ако си тръгнете, ще направите добро и на себе си, и на партньора си.

Вие сте от идеалните двойки

Да, някои двойки изглеждат много добре заедно. Всички го забелязват и изтъкват. Но категорично не е добра причина(за да не кажем, че е ужасна) да оставате с този човек, само защото той е идеален на хартия. Хората може и да ви виждат като перфектна двойка, но щом вие се чувствате нещастни, значи нещата съвсем не стоят така.

Семейството му е страхотно

Когато се събирате/жените, не се жените за семейството му. Семейството е много, много важна част от бъдещия ви живот, най-малкото защото отношенията му с близките неизбежно влияят на емоциите му, които пък рефлектират върху вас. Но семейството няма никакво значение, когато вие двамата създавате семейство. Защото вие двамата трябва да живеете заедно. Вие сте едно, роднините са друго.

Имате общи приятели

Нещо подобно на това с роднините. Не се оправдавайте с общите ви приятели. Знаем, че при раздяла ситуацията с приятелите може да се влоши. Но приятелите идват и си отиват. Най-важно е да намерите хармония и щастие. Ако това не става с този човек, напуснете го. Ако приятелите ви са истински и вие сте важна за тях, ще намерят начин да преодолеят ситуацията. Ако не са – отворете сърцето си за нови хора!

Обещали сте

Какво? И на кого? В крайна сметка ние хората много, ама много късно осъзнаваме, че има едно нещо, на което трябва да бъдем верни за цял живот – сърцето ни. Защото накрая, в последния ни миг, само то ще ни осъди. И защото през целия ни живот не можем да избягаме от неговата мъка, ако го нараним и действаме против желанията му. От другите хора ще се скрием, от себе си не можем.

 

Вижте още:

8 големи грешки във връзката, които жените допускат

8 причини да разкараме гаджето


 

Коментари към "7 абсолютно неоснователни причини да търпим лошата връзка":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg