7 вдъхновяващи неща, които детето ви има нужда да чува всеки ден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Учейки децата си, учим и себе си.

Децата са като гъби, те попиват всичко, което виждат и чуват. Те учат за първи път как светът работи и как да реагират. Малките ви съкровища ви наблюдават и поглъщат всичко, което правите и казвате.Както старата поговорка казва, действията говорят повече от думите. Бъдете сигурни, че това, което казвате на детето си съвпада с това, което правите.

Помогнете на детето си да порасне в уверена, уважителна среда с помощта на  тези изречения, които могат да  променят живота му: Освен това тези съвети напълно важат и за нас възрастните, защото дори и да ги знаем често ги забравяме.

1.Не се бой от грешките, прегърни ги!

 

Когато детето ви сбърка или се провали, уверете го, че грешките са нормални докато децата продължават да се движат напред. Помогнете им да научат положителното, което е резултат от провала. Попитайте ги: "какво научи?" И "Какво мислите, че можете да направите по различен начин следващия път?" И ако вие изповядвате грешките си на вашето дете, това ще има огромен ефект върху тях. То ще се научи, че дори техният герой прави грешки, и това е нормално!

2. Преследвай мечтите си!

 

Правете това, което искате да направите, дори и ако то няма смисъл според някой друг. Подтискането мечтите, ви поставя в противоречие със самия себе си. Правейки това, което някой друг иска да направите само ще ви накара да се чувствате депресирани и празни. Не живеем живота на някой друг. Вашите страсти и мечти имат цел в този свят, значи и вие също имате!

3. Бъди благодарен!

И не бъдете просто пасивно благодарни, практикувайте го.Това означава - отделяйте  време всеки ден с детето си, за да говорите за всички неща, за които и двамата сте благодарни. Оплакването от това, което нямате и ви липсва създава негативна перспектива. Но да бъдеш благодарен за това, което вече имаш, насърчава нагласата за доволство и позитивност, което прави по-лесно щастието в живота и постигането на нови цели.

4. Казвай мнението си!

Вашето дете има глас. Научете го, че това има значение. Техните идеи не са глупави, нито самите деца са. С правилната инструкция, те могат да се научат как ефективно да споделят мислите си с други хора. Кажете на детето си, че дори и ако то е срамежливо и уплашено, споделянето на идеи би могло да има силни резултати. Ако можете, използвайте конкретен пример от собствения си живот.

5. Отнасяйте се с другите с уважение, дори и ако не сте съгласни с тях.

 

Ако ние позволим, децата живеят онлайн. Хората могат да бъдат жестоки един с друг, особено в интернет, жестоки коментари се хвърлят и се разпространяват като зараза. Когато децата виждат всичко в интернет, за тях е твърде лесно да се научат да бъдат неуважителни, онлайн и на живо. Изкорени омразата като казваш на детето си, че всички, дори и тези, които не са съгласни с вас, заслужават вашето уважение. Основно правило: Не задавайте въпроса дали някой е достоен за уважение. Вместо това винаги предполагайте, че той е достоен и го третирайте по съответния начин.

6. Ти си това, което мислиш.

Учете децата си,  че мислите им имат власт.Един от начините да направите това е да практикувате в края на деня нещо положително. Твърде често, ние в края на деня сме уморени и разочаровани, пълни с тревоги. Променете начина си на мислене и така помогнете да се промени и този на детето ви с изброяване на хубавите неща, случили се през този ден, дори и нещо толкова малко, колкото припомнянето на радостта от пиенето на чаша мляко с какао може да помогне да се промени нагласата на детето ви към по-добро.

7. Не позволявайте на хората да крадат вашата радост.

 

Вие не може да контролирате това, което правят другите хора, но можете да контролирате реакциите си.  Не се фокусирайте върху лошото поведение на други хора и груби коментари и не обръщайте гръб на себе си в страх от тяхната преценка. Ако вечно се грижите за това, което другите мислят за вас, те винаги ще ви държат в плен. Покажете на децата си как да се освободят и да бъдат себе си  без да се притесняват от това! Ето така, те ще намерят истинска радост.


 

Коментари към "7 вдъхновяващи неща, които детето ви има нужда да чува всеки ден":
Най-четени
Лесен и ефективен начин за почистване на гъбите за грим Лесен и ефективен...

За да изглеждат като чисто...

12:20 | 10-03-19| лесен...
 
Как да прикриете тъмните кръгове под очите, ако нямате коректор? Как да прикриете...

Лесно и ефективно!

15:32 | 10-07-19| коректор...
 
Как да предотвратим увисналите гърди Как да предотвратим...

 Няколко съвета как да...

13:35 | 10-08-19| Виж цялата статия
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
 5 билки против стареене, които могат да ви помогнат да изглеждате по-млади 5 билки против...

Вижте кои са те!

15:35 | 10-03-19| билки...
 
Първата космическа разходка на жени-астронавти най-накрая се случва Първата космическа...

Еманципация и в космоса...

17:30 | 10-07-19| Виж цялата статия
 
Какво представлява есенното безпокойство и какво го причинява. Как да го преборим Част 1 Какво представлява...

Има ли обективна причина за...

13:07 | 10-16-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg