7 готини начина да направите очите изразителни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим


Очите са прозорец към душата – не, няма да си говорим дали това е така, но със сигурност ще си поговорим за това как да направите очите си най-привлекателната черта от лицето ви, благодарение на най-лесните грим техники. Ако ги правите както трябва, очите ще изглеждат изразителни и големи.

1. Преди да нанесете грима, не бива да забравяте подготвителната работа. Заличете тъмните кръгове под очите, ако имате такива, и озарете горния клепач – това прави очите да изглеждат отворени и свежи. Нанесете озаряващ продукт с помощта на пръстите, с много леки и нежни потупвания, не търкайте и не разнасяйте – така слоят ще се получи ефирен и лек и няма да има граница между коректора и лицето.


2. За да направите очите визуално по-отворени и големи, може да използвате бели блестящи сенки или молив. Нанесете ги във вътрепния ъгъл на окото. Може да нанесете молив в водната линия на долния клепач, във вътрения ъгъл – това придава на очите блясък и сияние.


3. Големите, дълги и добре подчертани мигли са си все така на мода и този сезон, но са и сигурен начин да направите очите особено изразителни. За да направите миглите особено дълги, задръжте четката в основата и "тръкнете" наляво и надясно, за да нанесете повече туш в основата, след това разнесете по дължината до върха. Преди да нанесете спиралата използвайте извивачка за мигли, а може между всеки слой да слагате пудра.


4. Друг трик, с който очите ще изглеждат особено изразителни, е да направите центъра на миглите по-дълъг. Това може да направите, като нанесете с помощта на върха на четчицата повече спирала в средата на миглите.


5. Веждите не бива да бъдат тънички. Това лишава очите от изразителност. За да постигнете страхотен вид, ако се налага, използвайте гел или сенки за вежди, за да ги запълните и да им придадете обем и гъстота.


6. За да направите очите изразителни и да коригирате формата им, използвайте и очната линия. Оставете долния клепач "незавършен" – ако решите да сложите и на него очна линия, то нанесете я до средата и белндирайте добре, така че да няма остри ръбове. Не забравяйте, че когато нанасяте очната линия върху горния клепач, във вътрешния ъгъл на окото трябва да е по-тънка и постепенно да удебелявате от средата към външния ъгъл.


7. Използването на два различни оттенъка на сенките също помага за създаване на мигновен ефект на уголемяване на очите. Може смело да експериментирате с ярки цветове, но помнете основното правило – във вътрешния ъгъл на очите винаги нанасяйте светлите сенки, а във външния – тъмните. Не забравяйте и да нанасяте хайлайтър под веждите – това придава усещане за още "по-отворени" очи.
 


 

Коментари към "7 готини начина да направите очите изразителни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg