7 грешки, които не бива да допускаме в началото на връзката

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Новите връзки са вълнуващи, особено когато си мислите, че този път може би сте открили единствения, специалния човек, с когото бихте прекарали целия си живот. Обаче цялото вълнение и пеперудите в корема може да ви заслепят и да забравите, че всяка нова връзка, подобно на всяка понатрупала време, си има своите подводни камъни. Има някои неща, които, без значение от колко време сте заедно, могат да наклонят везните откъм лошата страна. А в еуфорията от новата любов честичко забравяме тези неща.

Всичко се случва твърде бързо

Не пропускайте етапите, през които обикновено трябва да преминат отношенията ви. Всички сме гледали романтичните филми за любовта от пръв поглед и сватбата след седмица познанство. Всички сме изживявали поне една такава истинска, помитаща любов, която ни е карала да се впускаме в нея, без да му мислим много. Но истината е, че в повечето случаи след еуфорията идва разочарованието, а ако сте пропуснали някоя стъпка в отношенията си, рискувате да ги провалите без време. Дайте си време да се опознаете истински и да разберете дали сте един за друг.

Говорите за всичко между вас

Да, знаем, че понякога ви се иска да говорите и говорите за вас двамата, защото звучи толкова вълнуващо, че вече сте „вие, двамата“. Но не впускайте в обсъждане на най-дребните детайли пред познати и приятели – те може да останат между вас двамата като забити пирони и в някакъв момент половинката ви да ви каже, че не му е приятно така да обсъждате връзката ви.

Мечтаете си за бъдещето

По принцип няма нищо лошо да си правите планове, но опитайте да не представяте мечтите си за брак, деца и съвместен живот пред новия си партньор. Той може да си помисли, че бързате твърде много. Оставете този момент за времето, когато връзката ви ще е стабилна.

Жертвате твърде много

Във всяка връзка са задължителни някакви компромиси. Казваме някакви, защото те могат да бъдат по-малки или по-големи според хората и ситуациите. Но никога не минава без компромиси. Компромисите обаче са едно, съвсем друго е да загубите себе си във връзката. Да пожертвате толкова много, че да изгубите собствената си идентичност. Тогава ще сте загубили и човека, в когото се е влюбил партньорът ви. Ето какво не бива никога да жертвате.

„Закачили“ сте се за него

В началото на връзката на всички ни се иска да прекарваме едва ли не всяка секунда с нашия избраник. Стъпете на земята! Това не е възможно, а да не говорим и че е супер начин да го накарате да преосмисли дали да остане в тази връзка. Дайте му пространство и време „на свобода“. Така както вие трябва да си искате вашето време – с приятелки, на шопинг, пред телевизора, гледайки сълзлива романтична комедия, в банята с дебел слой ярко зелена маска на лицето, няма значение – така и той има нужда от своето си време. И не, няма значение, че току що сте се влюбили.

Следите го в социалните мрежи

Много лоша идея! Може би си мислите, че няма нищо лошо да надникнете, за да го опознаете по-добре, това бързо се превръща в идея фикс. А да не споменаваме, че каквото и оправдание да имате, той няма да го приеме – когато разбереш, че някой следи всяка твоя публикация във фейсбук и когато този някой е гаджето ви, по-скоро ще решите, че този човек ще стане болезнено ревнив. Така че не му давайте повод да си мисли така.

Карате го да избира приоритетите си

Много е нечестно да накарате половинката си да избира между вас, приятелите или работата си, семейството си. Не бива да очаквате да ви слага над всичко, което е имал в живота си досега. С времето и това ще се случи, но да го искате още в началото на връзката ви, това значи да го притискате и да му отнемате от времето само за него. Не бихте искали той да ви постави същия ултиматум, нали?

 

Вижте още:

7 неща, които пречат на връзката

6 въпроса, на които да си отговорим, преди да имаме връзка
 


 

Коментари към "7 грешки, които не бива да допускаме в началото на връзката":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg