7 етапа, през които преминаваш, докато го чакаш да каже ОБИЧАМ ТЕ

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Неписано правило е дамата да чака любимия си първи да каже „обичам те“. Това е една от най-неприятните игри на очакването, които могат да се случат в една връзка.

И все пак има жени, които се престрашават да изрекат, каквото чувстват без да се съобразяват. Казваме им едно голямо „браво“, но ако не си една от тях, ето през какво  се случва да преминаваш:

 

1.       Знаеш, че вече изпитваш силни чувства, но се опитваш да отричаш, че това е любов

 

Случва се съвсем в началото (първият месец, месец и половина), когато сте във фазата, в която не можете да се отделите един от друг. Лежите в леглото с часове. Изобщо не си спомняш кога за последно си се чувствала така в прегръдките на някой друг. Но не! Това не може да бъде любов, не още...

 

2.       Осъзнаваш, че вероятно си хлътнала и няма измъкване

 

Влюбена си! Играта свърши, ами сега? В този момент (може би на третия месец) знаеш, че го обичаш и едва не се изплъзва от устата ти щом го видиш. Опасни мисли блуждаят из главата ти, но не, не бива да казваш нищо преди да си сигурна, че той изпитва същото.

 

3.       Почти казваш „обичам те“ съвсем случайно

 

Думите замалко да ти се изплъзнат, когато затваряш телефона. Някак естествено ти идва да кажеш: „Обичам те, чао!“. И вероятно, ако това се случи, ще потънеш вдън земя. Защото още е рано!

 

4.       Започваш да правиш намеци

 

Не си отчаяна все още, но започваш да ставаш нетърпелива. Ето защо решаваш леко да му подскажеш какво изпитваш всъщност. „Обичам косата ти!“, „Не обичаш ли, когато навън вали, а ние сме си сгушени тук на дивана.“ И всякакви, на пръв поглед, невинни изразчета, които трябва да го насочат в правилната посока.

 

5.       Осъзнаваш, че и него го е страх да го каже

 

Тук вече преминаваш през леко гневната фаза и си мислиш: „Защо да стоя във връзка с човек, който ме обича, но няма достатъчно кураж да ми го каже в очите?“. Но да, и мъжете се чувстват несигурни понякога, а може би и той се страхува да не изплаши теб с думите си, все пак сте решили да го карате бавно?

 

6.       Осъзнаваш колко глупаво е това правило и кой е пръв не е чак от толкова голямо значение

 

Да, любовта е плашеща и да си влюбен означава да признаеш, че имаш нещо, което можеш да изгубиш и това ще те съсипе.  Но може би няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш сигурен в чувствата си и да вярваш, че партньорът ти изпитва същото. Съмнението убива любовта, а думите са просто думи, ако няма смисъл зад тях

 

7.       Той най-накрая казва „ОБИЧАМ ТЕ“

 

Всичко е перфектно, както трябва да бъде. Сега просто трябва да чакаш да ти зададе въпроса обратно... Но какво ще отговориш? :)


 

Коментари към "7 етапа, през които преминаваш, докато го чакаш да каже ОБИЧАМ ТЕ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg