7 заблуди за оргазмите, в които все още вярваме. А не бива!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Пози

Не знаем как, защо и кога се стигна до тук, но стане ли въпрос за оргазми, някак си сме сложени в рамките на няколко заблуди, които са много опасни за секса. Дори не само за секса, но и за взаимоотношенията ни с партньора. Защото, ако вярваме в тях, поемаме огромен риск нещата просто да не си се получат. Така че е крайно време да си кажем истината и да се радваме да страстни ласки и щастливи връзки.


1. Ако по време на първия секс не е имало оргазъм, значи няма и да има

Глупости! Сексът с нов партньор почти винаги е лееееко разочароващ. Но това си е в реда на нещата – докато напаснете темпото, предпочитанията и най-любимите пози, си трябва малко време.


2. Ако жената не изпитва оргазъм, значи е фригидна

Всъщност фригидността е много рядко и сериозно заболяване. Няма как всяка трета да е такава, нали? Ако жената не изпитва оргазъм, много по-вероятно е партньорът й да не е отделил достатъчно внимание на любовната игра.


3. Ако мастурбираме често, няма да изпитваме оргазъм с партньора

Напротив. Колкото по-добре познавате тялото си, толкова по-страстен ще бъде секса. А оргазмът няма да е никакъв проблем. Стига, разбира се, да не се притеснявате да споделяте на партньора какво точно ви харесва.


4. Вагиналният оргазъм е най-важен

Знаете ли кой е най-важният оргазъм? Вашият! :)


5. Алкохолът помага по-лесно да достигнем оргазъм

Фундаментална грешка. Особено при мъжете алкохолът направо убива оргазма. При дамите може да помогне само и единствено за сваляне на задръжките. Но, ако говорим за усещания, той ги притъпява, а не ги усилва.


6. Оргазмът на жената зависи от размера на пениса

Отново грешка. Оргазмът зависи от уменията на партньора и неговата чувствителност. Зависи и от нашата психическа нагласа, но не и от размери на мъжки достойнства.

 

7. Семейният живот убива оргазмите

Не и физически, дори напротив! Както по-горе споменахме, с времето партньорите се опознават. Дори се стига до момент, в който са нужни само няколко минути, за да накарате другия да достигне до оргазъм. Това, което пречи на секса в дългите връзки, е по-скоро начинът на възприемане на половинката. Ако сметнете, че ви е даденост, ако сте започнали да му се дразните и за най-малките неща, ако отдавна сте забравили да си правите жестове и да си говорите за чувства, нищо чудно това да се отрази и на оргазма ви.

 

Вижте още:

Е, колко да е важен този размер?

3-те най-тайни ерогенни зони на мъжете
 


 

Коментари към "7 заблуди за оргазмите, в които все още вярваме. А не бива!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg