7 знака, че не могат да ви манипулират лесно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Може би си мислите, че дълбоко в себе си всеки има добри намерения. За съжаление това вероятно не е вярно. Много хора са готови да ви използват и да минат през вас, ако това означава да стигнат до върха. Когато работите с професионален манипулатор, често не осъзнавате какво се е случило, докато не стане твърде късно.Колко често ви манипулират? Прекалено ли сте доверчиви? Или надушвате лошите намерения отдалече?

Ето седем признака, че не сте лесно манипулируеми:

1. Вие изисквате уважение от другите

Хората, които обичат да манипулират другите, често търсят хора с ниско самочувствие. Те знаят, че е по-лесно да получат това, което искат от някой, който няма нищо против да бъде „изтривалка” за другите. Ако сте човек, който стои на мястото си и изисква уважение от хората около себе си, вероятно е да избягвате да бъдете манипулирани от хора с лоши намерения.

2. Не се страхувате да изразите мнението си

Ако сте готови да изразявате мнението си и да заявявате нуждите си на другите, знаете, че няма да стигнете много далеч в живота, като отказвате да говорите.Манипулаторите стоят далече от всеки, който не се страхува да се придържа към себе си и желанията си. Ако такива хора стоят далеч от вас, това показва, че сте в състояние да направите нуждите си приоритет и да комуникирате, за да ги посрещате и задоволите.

3. Не се страхувате да кажете Не

Манипулаторите търсят онези, които се страхуват да кажат „не“. Те целенасочено избират хора, които са готови да се съгласяват, без да задават твърде много въпроси. Ако не се страхувате да кажете на някого, че ви е неудобно или просто не желаете да се съгласите, сте в безопасност от онези, които искат да ви използват, за да напреднат.

4. Определяте последствия

Манипулаторът често тества вашите граници, за да види колко далеч могат да ви тласнат. Чрез поставянето на граници и обясняване на последствията от пресичането на линията, вие изисквате уважение и давате на хората да разберат, че не можете да бъдете манипулирани.

5. Използвате времето като ваше предимство

Когато някой се опитва да ви манипулира, той може да поиска незабавен отговор или незабавни действия, за да ви окаже натиск. Ако можете да използвате тези моменти, за да се отдалечите от манипулатора и откажете да бъдете заплашвани, манипулаторът най-вероятно ще отстъпи.

6. Вие предприемате действия

Манипулаторите са насочени към пасивни хора, защото те са по-лесни за контролиране. Ако  си зададете цели и предприемете действия, няма вероятност да бъдете мишена на манипулатор. Ако знаете какво искате и го преследвате, това ще изплаши хората, които искат да ви манипулират.

7. Вие се изправяте срещу тези, които се опитват да ви манипулират

Манипулаторите играят играта си, защото са добри в нея. В миналото те са имали успех с използването на хора, за да се издигнат. Да бъдеш в състояние да разпознаеш някой, който се опитва да те използва и да бъдеш достатъчно силен, за да се изправиш срещу него, ще оплете манипулатора в собствените му мрежи. Ако сте готови да се изправите срещу него, той няма да повтори опита си за манипулация.


 

Коментари към "7 знака, че не могат да ви манипулират лесно ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg