7 лесни домашни теста, които ще ви помогнат да следите здравето си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Повечето от нас се грижим за здравето си, но да ходим до лекарския кабинет, всеки път, когато не се чувстваме във форма, не е съвсем реалистично.

Точно тук идват домашните здравни тестове. Използвайте тези прости тестове, които ще ви помогнат да следите здравето си и да се уверите, че тялото ви е в добра форма.

1. Проверете очите си

 

Затворете едното око и направете 3-5 стъпки назад от вашия монитор, след което погледнете изображението по-горе. Определете дали някои от линиите изглеждат по-тъмни от други. Ако отговорът е да, уговорете си час за очен лекар. Може да сте развили астигматизъм.

2. Проверете своята гъвкавост

 

Седнете на пода и изпънете краката напред. Опитайте се да докоснете краката си с помощта на върховете на пръстите си. Ако можете да направите това лесно, вие сте доста гъвкави! Ако не, опитайте да се запишете на йога, пилатес или плуване, за да подобрите гъвкавостта на тялото си. Колкото по-гъвкави сте, толкова повече ще можете да предотвратите отслабването на ставите си.

3. Проверете здравето на сърцето си

Седнете на тишина за пет минути, за да успокоите тялото си. Поставете пръстите си от вътрешната страна на китката и намерете пулса си. Измерете пулса си в продължение на една минута, като преброите броя на ударите. За възрастни и деца над десет години 60-100 удара в минута се считат за нормални. Ако измервате повече или по-малко, може да имате проблеми с кръвното налягане. Консултирайте се с лекар.

4. Проверете кръвообращението си

 

Налейте студена вода в чаша, след което потопете пръстите си в чашата за 30 секунди. Ако върховете на пръстите ви станат бели или сини, след като са били във във водата, може да имате проблем с кръвообращението. Посетете медицински специалист, за да проверите това.

5. Проверете дихателната си система

 

Запалете кибритена клечка в едната си ръка и я протегнете пред себе си. Вдишайте дълбоко през носа и след това издишайте през устата. Опитайте се да издухате пламъка, докато издишвате. Ако ви отнеме няколко опита, може да имате отслабена дихателна система. Тютюнопушенето, заседналия начин на живот или респираторно заболяване могат да бъдат причината.

6. Проверете задържате ли на течности

 

Натиснете долната страна на крака си, използвайки палеца. Ако видите вдлъбнатина на крака си няколко секунди след като сте махнали палеца, тялото ви може да има проблем със задържането на течности. Намалете солта в диетата си и избягвайте преработените храни, за да съдействате за балансиране на течностите в тялото си.

7. Проверете щитовидната си жлеза

 

Затворете очи и протегнете ръце пред себе си. Разперете пръстите помолете някой да постави тънък лист хартия в ръцете ви. Ако забележите, че листът хартия трепери, това означава, че пръстите ви треперят. Посетете лекар, за да проверите щитовидната си жлеза.


 

Коментари към "7 лесни домашни теста, които ще ви помогнат да следите здравето си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg