7 метода за омекотяване на новите обувки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Всички обичаме да си купуваме нови обувки, но това може да ни изиграе и лоша шега – сигурно ви се е случвало да си купите нови обувки, които ви убиват. Има си обаче разни трикчета, с които може да ги разширим.


Метод 1: Попитайте специалистите
Може и да се обърнете към обущар – те разполагат с необходимиет инструменти и познания и буквално за секунди ще оправят проблемните обувки.


Метод 2: Професионални средства за разширяване на обувки
В големите магазини за обувки има богат асортимент от специални препарати, които ще омекотят и разширят новите обувки. В зависимост от това какъв продукт ще изберете, той може да се нанася вътре или навън, по повърхността на обувките и обикновено действа за около 10-12 часа.


Метод 3: Използвайте механични средства
Преди време по магазините се появиха механични устройства за разширяване на обувки, които можете да ползвате у дома. Всъщност това са регулируеми дървени инструменти, които се поставят в обувката.


Метод 4: Спиртен разтвор
Сред най-простите домашни методи, но и особено ефективен. Пригответе разтвор от спирт и вода в съотношение 1:1. Налейте го в пулверизатор и напръскайте вътрешната и външната повърхност на обувките. След това обуйте дебели чорапи и походете с обувките.


Метод 5: Разтвор с оцет
Този метод е особено ефективен, ако обувките ви протриват над петите или ви стискат при пръстите. Намажете мястото, което ви убива, с разтвор с оцет и ги оставете за известно време. След това обувките няма да ви причиняват неудобство.


Метод 6: "Криотерапия"
Вземете стегнат найлонов плик и го напъхайте в обувките. След това го напълнете с вода и вържете добре, така че да не потече. Оставете обувките в камерата на хладилника за през нощта. При замръзване водата се разширява и по този начин разтегля и обувките.

 

Вижте още:

7 трика в избора на обувки с ток

Как да носите обувки на висок ток цял ден
 


 

Коментари към "7 метода за омекотяване на новите обувки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg