7 непродуктивни навика, които успешните хора избягват

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Разбира се, всеки се сблъсква с неуспехи и трудности. Но да обвинявате лошия си късмет за неуспеха си или не добрите обстоятелства няма да ви помогне да постигнете целите си. За да бъдете успешни, трябва да имате позитивно мислене, да вземате интелигентни решения и да придобиете продуктивни навици.

Ето 10 непродуктивни навика, които успешните хора избягват:

1. Да оставят незавършени неща

Успешните хора никога не бягат от проект. Дори когато нещата станат трудни, те виждат изход. Никога няма да стигнете до никъде, ако имате навика да се отказвате или да бягате, когато нещата не вървят по план.

2.  Да се разсейват с технологии

 

 Ако звука на мобилния ви телефон или блясъкът на телевизора ви кара да губите фокус и ставате непродуктивни, е време да изключите технологията. Успешните хора не позволяват неща, които са маловажни, да пречат на техните цели.

3. Да не изслушват другите

Успешните хора не отхвърлят постоянно мислите или мненията на други хора, защото смятат, че знаят по-добре. Те винаги са готови да слушат и да се развиват.

4. Да се преуморяват

 

Успешните хора работят усилено, но също така знаят кога да си отдъхнат. Балансирането между служебния и личния живот може да е трудно, но да се изтощавате и прегрявате от работа, няма да ви помогне да постигнете много. Намерете баланс.

5. Да бъдат неорганизирани

Да организираш времето си добре може да бъде изключително полезен навик. Винаги ще знаете къде да търсите, можете да следите сроковете и ще можете да се свързвате с определени контакти, когато е необходимо. Успешните хора са организирани.

6. Да остават до късно

Денят може да ви се струва недостатъчен за всички задачи. Но стоенето до късно и пропускането на сън няма да ви помогне да бъдете по-продуктивни. Всъщност ще направи обратното. Направете съня приоритет или работата ви ще пострада.

7. Да мислят, че знаят всичко

Дори един изключително успешен човек има много какво да научи. Успешните хора не изоставят книгите, когато постигнат целите си. Те полагат усилия да продължат да четат, пътуват, учат нови неща, които да им помогнат да достигнат пълния си потенциал.


 

Коментари към "7 непродуктивни навика, които успешните хора избягват":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg