7 неща, за които трябва да се доверяваме на партньора си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Изобщо няма да сбъркаме, ако кажем, че доверието е основата на всяка връзка. Ако не можете да се доверите на половинката си, как бихте могли да бъдете щастливи с него? Нима съмнението, породено от липсата на доверие, не разяжда сърцето като киселина?


Да се доверяваш на човека до себе си не означава да си затваряш очите, да си сляп за всичко. Да имаш доверие означава да си уверен, че партньорът ти няма да направи някои неща. И за да е щастлива връзката ви, има неща, за които просто е задължително да му имате доверие...


Вие сте пълноправен партньор във връзката


Изобщо няма да е приятно, ако половинката ви всъщност не ви възприема като пълноправен партньор и взима сам решенията, които касаят връзката ви. Нямате ли доверие в това, че ще се допита и до вас, ще започнете да се чуствате подценявана и пренебрегвана, при това за сериозни неща.


Той е само с вас


Освен ако не сте в отворена връзка, трябва да може да се доверите на партньора си, че няма друга жена, която трепетно го очаква някъде. Не казваме, че изневерите са абсурд, че не се случват, че са невъзможни и такива едни, не витаем в облаците. Казваме, че за да сте наистина щастливи заедно, трябва да си имате доверие, че няма да се лъжете един друг. Защото да живееш във вечно очакване за изневяра, не си струва.


Споделяте еднакви ценности


Една здрава връзка изисква пълната увереност, че и двамата ще се грижите за това, което е важно за вас. А за да го правите, трябва да приемате еднакви неща за важни. Няма как да се доверявате на мъжа си, ако той смята за по-важно да профука заплатата си, за да си тунингова колата, вместо да плати изостаналите сметки. Не само е важно да споделяте еднакви ценности, но и да си имате доверие, че това е така.


Отговорност към финансовото състояние


А, да, казах го по-горе. За да е успешна и най-вече хармонична и спокойна връзката ви, трябва да може да се доверите на половинката си по отношение на парите. В крайна сметка, когато сте двама, ще делите и парите, и отговорностите. Ако той не е отговорен към това как и за какво харчи парите си, може да повлече и вас към доста кофти положение. Няма как да живеете във вечна тревога дали не е профукал семейните пари за нещо ненужно.


Когато не сте заедно


Няма как ежеминутно да проверявате партньора си по телефона, със съобщения, фейсбук, скайп и подобни, когато ви се налага да сте разделени. Няма как постоянно да сте заедно. Ако искате да сте нонстоп заедно, скоро това няма да е любов, а обсебеност и един от двама ви ще се умори да играе тази игра. За да сте в здравословни отношения, трябва да се доверите на човека до себе си, да го пуснете свободно да бъде далеч от вас, уверени, че няма да ви провали. И обратното, разбира се. Трябва да имате неговото доверие, когато не сте заедно.


Той няма да ви спира да се развивате


Има хора, които просто не искат техните половинки да се развиват, да се издигат в кариерата и да бъдат успешни. Някои мъже не могат да понасят половинките им да изкарват повече от тях, други не обичат промените и не искат да напуснат комфортната си зона, което често се налага, ако партньорката им се развива. Добрият партньор обаче никога няма да ви дърпа назад, никога няма да ви спре да се движите напред и да се развивате по начина, по който сте избрали. Дали ще си гледате децата вкъщи, но ще се запишете на курс по рисуване, йога, програмиране, или пък ще градите кариера, трябва да се доверите на партноьра си, че няма да ви спре.


Откровен е


Един от най-важните фактори в една връзка е откровеността. Ако не сте откровени един с друг, какво всъщност имате? Имате ли връзка, която си струва да продължава, ако всъщност прикривате неща един от друг? Партньорите, които искат хармонична връзка, трябва да бъдат напълно откровени един с друг, по тактичен начин, разбира се. Трябва да имате доверие на партньора си, че каквото и да става, той ще ви го сподели, деликатно и с усет. И обратното, да имате доверие, че вие може да сте откровени с него и той ще понесе това.

 

Вижте още:

6 неща, които съсипват връзката

5 черти на лошото момиче, които мъжете харесват
 


 

Коментари към "7 неща, за които трябва да се доверяваме на партньора си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg