7 неща, които всеки студент трябва да направи, преди да завърши

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

В началото ти се струва, че студентските ти години ще траят…ами, завинаги. Или поне имаш чувството, че дипломирането е толковааа далече, че дори не му се вижда краят. Особено пък когато започне сесията – изглежда си направо безкрайна.


Да, но от купон на купон и воала – студентството е към края си. Някои от нас сигурно биха признали, че студентските им години не са били кой знае колко приятни. Но да не си кривим душата – за повечето от нас тези години са най-готиното време.


А ако си последен семестър, може би вече с тъга поглеждаш назад и си мислиш, че ще ти липсват. И ще ти липсват, но това е тема за съвсем отделна статия. А докато все още имаш последния си семестър, направи го най-добрия от всички! Ето ти няколко идеи как.


Запиши се в курс, който ти харесва


В този момент от следването ти вече си наясно какво ще правиш след университета, ориентирала си се в професионалното приложение на теорията, която учиш, и много добре знаеш какво ти е приятно да правиш. Бонус – все още учиш, нямаш дете(може би) и може да намериш минута-две за курс, който ти е наистина интересен, а не задължителен. Научи нещо, което винаги си искала да научиш.


Качи се на покрива на университета


Образно казано, разбира се. А може и буквално. Просто се отдай на приключение, което повече няма да повториш. А малко или голямо ще е то, зависи от теб. Но задължително го обвържи с университета – отдай дължимото на мястото, което е било твой дом през последните 4 години(или пък повече).


Купонясвай цяла нощ


Да, всички сме го правили – напивали сме се до безпаметност, наливайки се цяла нощ с приятели. Истината е, че тези дълги нощи скоро ще станат доста редки, за да не кажем дори невъзможни, затова давай, направи го поне още веднъж.


Запознай се с някого


Запознай се с нов човек, просто ей така. На тези години, сякаш е супер лесно просто да се заприказваш с някого. Не че по-късно е невъзможно, но те затрупват далеч повече отговорности, които някак не ти дават мир и спокойствие, за да ходиш и да заговаряш непознати. Сега е моментът да го направи. Дали ще е някой супер сладък, срамежлив колега или ще е някое много готино момиче от друг поток, с което искаш да се сприятелите, действай.


На по питие през деня


Когато се реализираш професионално, сдобиеш се със собствено жилище, семейство, дете, когато натрупаш някоя и друга година жизнен опит, питиета през деня няма да са нещо необичайно – ще пиеш коктейли с колежки или приятелки в 17 часа следобед, ще изпиваш чаша вино на обяда с колежките и все такива едни. Но докато все още си волна птичка, опитай да се помотаеш с приятелите и състуденти с бирена бутилка в ръка в някоя градинка, в хубав слънчев ден.


Похарчи всичките си пари и иди на пролетна ваканция


Това е последният ти семестър. Поне веднъж си позволи да действаш през глава и иди на щура, импулсивна ваканция.


Излизай всяка вечер


Е, може и да е малко трудно за изпълнение. Но какво пък, за последен семестър си студентка, нали. Не пропускай възможност да излезеш с приятели и да се забавляваш.


 

Коментари към "7 неща, които всеки студент трябва да направи, преди да завърши":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg