7 неща, които жената трябва да прави поне веднъж седмично

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Сигурни сме в едно – никоя жена не иска животът ѝ да се състои от поредица от скучни събития, които не харесва. Да, необходимо е да ходим на работа и да си плащаме сметките, но замислете се в това ли е смисълът на живота ви? Дните ви ще бъдат такива, каквито ги направите. Затова започнете да правите нещо, което ще ви е полезно. Няма никаква причина да чакате. Ето ви и 7 неща, които ще допринесат да се чувствате добре и да направите нещо за себе си!

1. Тренирайте

Всъщност за да поддържате здравето и добрата си форма, трябва да тренирате повече от веднъж седмично. Но ако нямате време и навик, започнете с един път на седмица. С времето сами ще поискате да тренирате повече – тренировките са като наркотик, колкото повече тренирате, толкова повече ще обичате да тренирате.

2. Среща с приятели

Няма значение колко много работа имате в офиса. Винаги намирайте време за среща с приятелите си. Ако не се забавлявате с приятели поне веднъж седмично, ежедневните ви занимания ще ви досадят, а и много скоро ще осъзнаете, че сте ощетили личния си живот, за сметка на работата, което неминуемо се отразява върху щастието ви.

3. Поглезете се

Няма нужда да харчите пари за спа, маникюр или педикюр всяка седмица. Но трябва да го превърнете в правило – отделете си поне един ден, в който ще си обърнете внимание и ще се поглезите. Може да е с гореща вана, излежаване цял ден, докато гледате любимия си сериал, или пък ще прочетете най-сетне новата си книга. Няма значение какво вие самите намирате за „глезене“ – направете го! Това ще ви върне енергията и ще повиши самочувствието ви, за да сте готови за нови подвизи.

4. Пишете

Няма нужда да превръщате писането в кариера. Но ще останете изненадани каква невероятна сила имат написаните думи. Вярвате или не, но ако започнете да си водите дневник на нещата, за които сте благодарни, дори и най-малките, ще започнете да получавате още и още. А когато напишете целите и мечтите си, се фокусирате по-добре върху тях. Затова си отделете поне веднъж седмично, за да напишете за какво сте благодарни и какво още искате да ви се случи.

5. Направете добро

Изумително е как един малък жест на добрина ни кара да се чувстваме. Превърнете в свое правило поне веднъж седмично да направите нещо добро. Може да посадите дърво или да разходите кученце от Фермата, каквото решите, но просто опитайте.

6. Сгответе

Може и да не сте вие, които готвите у дома. Затова си изберете поне един ден в седмицата, когато ще изненадате близките си с нещо, сготвено от вас. Здравословно е за всички, а и ще видите колко ще са радостни близките ви хора.

7. Четете

Аз бих поставила това на първо място. Четете – за развлечение или за личностно развитие, всъщност дори когато четете за развлечение, развивате личността си. Нищо не дава такова поле на въображението, като четенето. Нищо не открива така други светове, като четенето.

 

Вижте още:

Нещата, които спрях да харесвам на 30

30 навика, които рушат живота ни


 

Коментари към "7 неща, които жената трябва да прави поне веднъж седмично":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg