7 неща, които не трябва да правим след хранене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Има някои неща, които не действат никак добре на организма, ако ги правим веднага след ядене. Кои са и какво казват учените за вредата от тях?

1.       Пушачите никак няма да са доволни, но пушенето след хранене е категорично забранено – вреди сериозно на здравето!Учените са открили, че една цигара, изпушена след ядене, се равнява на десет изпушени цигари. Оу, лошо.

2.       Не яжте плодове след хранене. Обичайно е за десерт да си хапнем плод, но плодовете раздуват стомаха и по този начин нарушават нормалният храносмилателен процес. Яжте плодове час преди хранене или час след хранене.

3.       Не пийте чай след хранене. Чаените листа съдържат голямо количество киселина, която затруднява преработването на получения с храната протеин.

4.       Ако сте се хранили с колан на талията, не го отпускайте или разкопчавайте. Отпуснете ли го, ще се намесите в естествените процеси в организма. Така храната ще падне ниско в стомаха и за известно време храносмилането ще е блокирано.

5.       Учените биха забранили и да си взимате душ веднага след ядене. Душът ще увеличи притока на кръв към крайниците на тялото и съответно притокът на кръв към стомаха ще намалее. А това не е добре.

6.       До всички, които обичат да хапват набързо, без да прекъсват работния процес! Не бързайте да скачате от масата веднага. При ходене веднага след хранене способността на храносмилателната система намалява и храносмилането се забавя.

7.       Не се препоръчва и да заспите веднага след хапване. Но ако си легнете, ви заплашва гастрит и стомашна инфекция, която нарушава храносмилането.

 

Вижте още:

9 начина да ядем по-малко

7 храни, които трябва да включим в диетата


 

Коментари към "7 неща, които не трябва да правим след хранене":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg