7 неща, които никога не трябва да правите с кучето си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ако сте собственик на домашен любимец, вие знаете колко специална е връзката между вас и вашия космат приятел. Вашето куче винаги е там, за да ви слуша, да ви утешава и да ви развеселява след лош ден. Ето защо е толкова важно да се отнасяте към вашето кутре правилно.

Ето седем неща, които никога не трябва да правите с кучето си:

1. Никога не оставяйте кучето си само в колата

 

 Не само, че оставянето на кучето ви в колата излага вашето скъпоценно кутре на риск от открадване, но също така го излага и на опасни температури. Ако времето е прекалено горещо или твърде студено за кучето, може да има опустошително въздействие върху него, дори ако оставяте прозорците отворени.

2. Никога не прехранвайте кучето си

  Лакомствата са чудесен начин да възнаградите кучето си за добро поведение, но прехранването може да доведе до здравословни проблеми. Уверете се, че държите под око количеството, когато става въпрос за вашия космат приятел, за да се гарантира, че има здравословно тегло!

3. Никога не забравяйте за зъбите му

 

Хигиената е важна, когато става дума за Вашето кученце! Много кучета могат да развият заболявания и зъбни инфекции, които не се лекуват. Уверете се, че вашият ветеринарен лекар проверява зъбите на кучето всеки път, когато го посещавате, и не забравяйте да ги почиствате добре.

4. Никога не използвайте неправилния нашийник

Ако нашийника на кучето изглежда прекалено стегнат, веднага вземете нов. Всяка порода има свои специфични нужди, когато става дума за каишка. Някои кучета се нуждаят от нашийник, който седи около врата, докато други имат нужда от нагръдник. Попитайте вашия ветеринарен лекар за подробности и се уверете, че това е идеалният размер!

5. Никога не споделяйте опасна храна с кучето си

 

Вие може да искате да дадете на онези кучешки  очи нещо и да зарадвате вашия космат приятел с няколко хапки от вашата чиния, но много храни са опасни за кучетата. Преди да им дадете малко от остатъците, не забравяйте да направите проучване, кои храни са здравословни за кучета и кои са опасни.

6. Никога не удряйте кучето си

Никога не удряйте кучето си по никакъв начин като форма на наказание. Не само, че това ще понижи доверието на кучето ви, но и ще бъде по-вероятно да напада по-късно. Дори и вестник по носа може да разруши връзката между двамата ви.

7. Никога не позволявайте на кучето да ви води

Когато вземете Шаро на разходка, се уверете, че той  ходи до вас или  ви следва. Куче, което тича пред вас, може случайно да попадне на оживена улица. Ако вашето куче проявява непокорно  поведение, вземете по-къса каишка и работете да го тренирате, за да ви следва.


 

Коментари към "7 неща, които никога не трябва да правите с кучето си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg