7 неща, които помагат да мислим позитивно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

 

Говорили сме си, че в крайна сметка позитивното мислене не бива да се случва на всяка цена и че трябва да изживееш всички емоции, които те завладяват. Но и не сме привърженици на онези вечно мрънкащи хора, недоволни от всичко в живота си, които направо изсмукват енергията от околните! Категорично не одобряваме потъването в негативизъм. И знаем, че има как да настроиш вибрациите си на честотата на щастието.

Всеки ден! Опитай тези неща, прави ги всеки ден и ще видиш как неусетно ще сложиш розови очила.

Следвай своите собствени ритуали

Дали ще са нещата, които правиш за разкрасяване, или кога и как чистиш вкъщи, а може и да е свързано с професионалните ти ангажименти – следвай своя план, своята „рутина“(аз не обичам тази дума). Не чакай някой да дойде или нещо да се случи, прави нещата за себе си. Прави ги навреме – защото всяка задача, която не направиш навреме, ще ти тежи после.

Казвай по-често „не“

Може и да работиш за друг, да се грижиш за семейството си или просто да чувстваш, че трябва да задоволиш всички останали, да казваш постоянно „да“ ще те изтощи. Защото много често поемаш ангажименти, които не харесваш. Не разбирай погрешно това, което се опитвам да кажа. Няма нищо лошо в това да искаш да угодиш на хората, които обичаш. Но не може да го правиш непрекъснато. Така лишаваш себе си от нещата, които ти харесваш. А малко здравословен егоизъм е това, от което всички се нуждаем, за да бъдем една идея по-щастливи. Напълно нормално е да казваш „не“ понякога. Поне понякога.

Обнови социалните си мрежи

Отровата на времето, в което живеем – социалните мрежи. Могат да ни направят много щастливи, защото ни свързват с нови хора, но могат и да ни съсипят щастието. Сигурна съм, че прекарваш часове в ровене в мрежите какво са правили този уикенд ултра яките момичета. Въпросът е какво печелиш от това, какво ти носи тази информация? Единственото, което поражда, е завист и яд, че не си на Бахамите, Бали, Хавай или където там искаш да бъдеш и ти. Отърви се от профилите, които изкарват наяве лошото ти аз и погледни реалния си живот.

Излез навън

Дали ще е парк в близост до офиса, или просто ще излезеш да си купиш обяд, излез. През почивните дни иди на планина, иди до някое близко градче, което не си посещавала, движи се, бъди навън. Нищо не зарежда с позитивизъм толкова, колкото движението, разходката навън, на слънце и чист въздух. Ако превърнеш разходката на открито в най-добрия си приятел, ще се изненадаш колко добре се чувстваш.

Спри да се сравняваш с другите

Всеки, абсолютно всеки е отделен свят, напълно различен от другите. Хората около теб имат своите истории, вървят по своя път. Престани да ги виждаш като перфектните хора, на които искаш да приличаш, и се постави в техните обувки. И те, подобно на теб, имат своите тревоги и съмнения. Бъди себе си. Това е адски освобождаващо.

Глези себе си

Винаги мисли за себе си. Това не е егоизъм. Това е реалност. Как се чувстваш ти – това е, с което наистина живееш. Затова си позволи да покажеш на себе си колко си ценна. Купи си онази книга, която искаше, седни някъде на красиво място, което харесваш, и си отдели време, за да я прочетеш. Купи си роклята, по която се захласна. Направи си спа процедура. Направи нещо, от което ще се почувстваш добре.

Намери своя „дзен“

Всъщност намери онова, което те успокоява. Много е важно да откриеш своя начин да успокоиш ума си. Стресът, който изживяваме всеки ден, може да ни унищожи. За да поддържаш хармонията в сърцето си и в живота си, от особено значение е да изпробваш и откриеш онези малки неща, които ти действат релаксиращо и разтоварващо. И винаги да намираш време за тях. Дали ще е хубава книга, разходка в парка, малко гушкане с кучето или излежаване във ваната – направи го.

 

 

Вижте още:

5 неща, които никога не трябва да приемаме лично

3 важни причини да не постигаме успеха, който искаме


 

Коментари към "7 неща, които помагат да мислим позитивно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg