7 неща, които правя на 30, а ми се щеше да съм правила на 20

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Без да навлизаме в прекалено много подробности около моята възраст, нека просто кажем, че не съм някакъв самопровъзгласил се мъдър дух, който току-що навърши 30 и изведнъж реши, че  държи ключовете на царството Божие. Поживях в десетилетието на 30 –те известно време. Научих много, и всички уроци бяха прости.  Дори удивително прости.

Така че, реших да споделя някои от нещата, които съм правила през 30-те си години, а ми се иска да бях направила през  20-те си години. Важно е да се знае, че тези точки не са съжаления. Те са просто неща, които биха направили цели 10 години от живота ми, много по-лесни.

Да тренираш , когато си в настроение

 

Упражненията не са наказание

Да се упражняваш, когато се чувстваш във форма за това, не е наказание. Тренировката би  трябвало да бъде хубаво нещо, което правите за себе си,  начин да  успокоите нервите си и да подхраните тялото си. Но когато бях на 20 и нещо, всичко, което правих беше да се насилвам да тренирам. На сутринта след  купон, тренирах , за да се опитам да докажа на себе си, че не съм несериозна, въпреки че тичах 5 мили силно дехидратирана. Всъщност не исках да го правя. Това беше просто моят начин да избягам от чувствата на себеомраза, когато в действителност, можех просто да се откажа от тях.

Да бъдеш честен по отношение на  секса.

 Аз  правех секс, дори когато не исках, защото се чувствах виновна да кажа - не. Държах се сякаш е ок за мен да го правя , където той поиска , но сега буквално отбягвам всичко, което не ми харесва. Бих казала : „Отиди в другия край на стаята и свърши там. Също казвах че, ми харесват неща, които не ми харесваха, само защото партньорът ми ги одобряваше. Сега, бих пробвала нещо веднъж.  Но ако не го харесвам, няма да го повторя.

Да оставиш всеки сам да решава.

Постоянно налагах съвети на моите приятели, близки и значими. Използвах фразите "ти трябва", "трябва да" и "вие трябва да" твърде често.  Постепенно изчистих тези три фрази от речника си, и интересно,  загубих желание да съветвам хората изцяло. Друг парадокс се получи: В момента , когато спрях да давам непоискани съвети, моите  съвети станаха доста по-ценни за хората около мен. Сега, моите приятели редовно ме търсят за съвет.

Да излизам с хора, които не биха излизали с мен.

Ето нещо, което  казах на един човек, който в крайна сметка е най-лошата грешка в живота ми: "Виж, аз може да не съм твоята приятелка, и това е ок. Но, ти си моето е гадже, защото  съм щастлива. "Но, аз не бях щастлива. Бях доволна и в това има разлика. Щастието не идва от някой друг. То идва от посрещането на твоите нужди по начин, който не зависи от нещо или някой извън тебе. Само защото някой ви хвърля трохи не означава, че ви иска до себе си.

Ходене на зъболекар.

 

 Отидох на зъболекар докато бях в 20-те си години, може би веднъж. Наскоро тръгнах пак, защото сега имам здравно осигуряване, и имам буквално шест кариеса и два почти мъртви зъби, които падат от устата ми. Ако прочетете това, просто отидете на проклетия зъболекар. Знам, че  казах, че не давам непоискани съвети вече, но моля ви, просто отидете. Абсурдно болезнено е да се навакса.

Редовна грижа за кожата

 

 Друг основен провал на 20 –годишнината ми беше налудничавото убеждение, че времето няма да направи нищо с моя външен вид. Искам да кажа, не ме разбирайте погрешно; Аз изглеждам фантастично. Но в името на лицето ми, иска ми се да съм използвала някакъв лосион в моето ежедневие. Не е като да станеш на 30 и изведнъж да изглеждаш като на 58. По-скоро  тялото ви започва да дава ви знаци. Може да започнете да виждате усмихнати линии по кожата, и вие сте учудени: "Хм,  не си спомням тези, това да е било там..." И това не е претенция да останете млади завинаги. Това е поради факта, че 30-те са достатъчно стресиращи без да се налага да се притеснявате и за вашата кожа. Вие сте възрастен човек в разцвета на силите и не е нужно да подчертавате стареенето си.

Разрешаването на определена криза да се случи

Нещо, което осъзнаваш, след като навършиш  30 е, че понякога е по-лесно да  посрещнеш удара, отколкото да се опиташ да го избегнеш. Избягването на криза, в крайна сметка оставя  истинските чувства скрити. Задържате ги много повече отколкото е необходимо. Това е като да сгънеш маркуч наполовина. Вие се опитвате да спрете водата, за да не намокрите  краката си. Работата е там, че ако не оставите водата да тече  свободно, тя се натрупва, докато не се наложи да я пуснете. И когато това стане, тя ще намокри всички и всичко.Ще настане потоп, който трябва да се почисти. Така че, се справете с емоциите си и  ги изречете на глас.  Не е нужно да ви звучат смислено в началото. Повечето пъти , те имат смисъл, само след като ги извадите наяве.

Е приятели , ако сте в 20-те си години сега, ви предлагам да не вземате нищо от тази статия на сериозно, освен факта, че това е историята на един човек. Вие имате своя собствена история. И когато сте на 30,или 35 най-вероятно ще имате свой собствен списък.


 

Коментари към "7 неща, които правя на 30, а ми се щеше да съм правила на 20 ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg