7 Признака, че някой ревнува и как да го избегнете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

  В случай, че се чудите дали приятелите ви действително ревнуват от вас, вместо да се радват за вас, имайте предвид тези признаци.

# 1 Те наистина не се радват за вашите постижения.

 

Знак номер едно, че някой не е истински щастлив за вас, е, когато те ви хвали фалшиво или върти очи, когато ви поздравява. Неверните, неискрени комплименти са класически признак на ревност.

# 2 Опитват се да омаловажат постиженията ви.

Класически признак на ревнивост е и, когато някой приятел се опитва да омаловажи вашите постижения . Това е един от начините, по който хората се опитват да изравнят своите с вашите постижения.

# 3 Имитират ви.

 Имитацията често пъти е знак за ревност. Някой, който ревнува от постиженията ви, може да иска да ги повтори и какъв по-добър начин да го направи, от това да подражава на някого и да копира постъпките ви.

# 4 Те постоянно се конкурират с вас.

Единственото нещо по-очевидно от това, че някой ви имитира, е когато е в открита конкуренция с вас. Прекалената конкуренция върви ръка за ръка с ревността. Има многото начини, по които един приятел може да се конкурира с вас и ако се замислите ще се сетите поне за няколко.

# 5 Обща негативност.

Възможно е да се почувствате, сякаш "ви мразят без причина". Негативизмът може да бъде пасивен, но също толкова токсичен. Ако вашият приятел отговаря отрицателно на вашите постижения, повече от вероятно е, че ревнува от тези постижения.

# 6 Активно ви обезсърчават.

Приятелят ви може да ви критикува или постоянно да ви напомня за предишните ви неуспехи. Приятелите, които ви обезсърчават, вероятно ревнуват.

# 7 Обсебени са от социален статус.

Ако вашият приятел е непрекъснато обсебен от социално и икономическо положение, има шанс да ви завижда за вашия статус. Ако някой  е обсебен от подобни неща, вероятно ревнува.

Най-добрият начин да избегнете всичко това е да бъдете честни.

Бъдете отворени и честни с приятелите си. Ако чувствате тази ревност, може би трябва да говорите за това. Може би трябва да ги слушате по-често или искрено да ги похвалите за някое от постиженията им. Голяма част от ревността може да е причинена от липсата на признание от вашата страна към приятелите ви. Помислете,  може би вашият приятел се нуждае от потупване на гърба повече, отколкото сте предполагали.


 

Коментари към "7 Признака, че някой ревнува и как да го избегнете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg