7 Странни признака, които може да означават, че наистина имате здравословен проблем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Тялото ви „ви пази гърба”. Винаги, когато нещо не е съвсем наред, тялото ви често опитва да ви изпрати сигнал, че опасността за здравето може да бъде под повърхността. Проблемът? За начало, според проучване, жените съобщават, че пропускат посещенията на лекаря, защото са твърде заети или не могат да си вземат почивен ден. И честно казано, понякога е по-лесно да се игнорира всичко, което се случва.

Но запомнете: Важно е да диагностицирате нещата рано, преди да причинят по-сериозни, а понякога и необратими ефекти.

Когато се случи нещо необичайно, приемете го като сигнал, че нещо не е наред и му обърнете внимание. Ето няколко признака, че е време най-накрая да стигнете до проклетия лекар.

1. Подути крака

Изглеждат ли вашите долни крайници особено закръглени ? Това се нарича оток и може да бъде маркер на проблем с щитовидната жлеза (или дори нещо по-сериозно със сърцето или бъбреците ви). Важно е да посетите личния си лекар, защото докато нарушенията на щитовидната жлеза могат да бъдат държани под контрол, методите за лечение на други заболявания варират от употреба на медикаменти до специализирани упражнения.

2. Дълъг безимен пръст

Чакайте малко, тялото ви дава здравословна информация чрез дължината на пръстите ви? Вероятно да , според проучване, проведено от Университета в Нотингам. Проучването установило, че ако безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца, това може да е знак, че при вас има по-голям риск от остеоартрит, особено на коленете. Авторите на изследването не могат да определят точно причината.

3. Желание за лед

Ако винаги се насочвате към фризера и подминавате сладоледа– и търсите лед, това може да означава, че имате недостиг на желязо. Защо? Хората, които страдат от сериозна липса на желязо, често изпитват цицер (извращение на апетита) - разстройство, което ви кара да желаете неща, без хранителна стойност, по-специално лед (въпреки че понякога хората търсят нехранителни продукти като хартия и др.).

Вашият лекар ще ви предложи най-добрия курс на лечение, но добавянето на храни, богати на желязо (червено месо, листни зеленчуци, обогатени с желязо зърнени храни)към вашата диета ще ви помогнат особено с витамин С, което ще позволи на тялото ви по-добре да абсорбира желязото.

4. Бръчки на странни места

Вярно е: Красотата е повърхностна. Но понякога това, което се случва на повърхността на тялото ви, може да бъде индикатор за това, което се случва вътре в него. Честно казано, повечето бръчки вероятно са само знак за стареене, но едно изследване, публикувано в спис.  " Геронтологията", открива различна причина: високо кръвно налягане.Изследването установява, че жените с бръчки по местата, които обикновено не са изложени на слънце, като горната част на ръцете, (над лакътя) са склонни да имат хипертония.Ако вашият  случай е такъв, може да е време да поговорите с лекаря си и да намалите коктейлите и солта.

5. Лош дъх

 Хроничният лош дъх може да е признак на гингивит. Когато не се справите с него, гингивитът може да се превърне в по-сериозна форма на заболяване на венците, което може да доведе до загуба на зъби. Уверете се, че почиствате добре зъбите си с четка и конци, за да поддържате устната хигиена под контрол.

6. Тъмна урина

Чудите се, дали тъмната, мътна урина е загадъчен знак  на тялото ви, че нещо не е наред? Да, да. Вероятно е индикатор, че сте дехидратирани. В такъв случай пийте течности! Но мътният цвят може да се дължи и на кръв в урината, което може да сигнализира за потенциален проблем с бъбреците или черния дроб. Трябва да поговорите с лекаря си, но ако искате да дадете на бъбреците здравословен тласък междувременно, хидратирайте се, съсредоточете се върху здравословното хранене и се упражнявайте редовно.

7. Черни изпражнения

Ако вашето изпражнение потъмнее, това може да е признак за вътрешно кървене, често поради стомашна язва. Откажете се от пикантната храна и се обадете на Вашия лекар.


 

Коментари към "7 Странни признака, които може да означават, че наистина имате здравословен проблем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg