7 съвета как да изглеждаме елегантно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Не, всъщност няма нужда да сте модел, за да се възползвате от тези съвети за етикет и елегантност. Тези трикове как да изглеждаме по-елегантно във всяка публична ситуация са част от това, което учат момичетата, които се подготвят за кариери в модния бранш. Но пък, хайде, само те ли могат да владеят тези неща, които ги карат да изглеждат ултра елегантни и грациозни. Разбира се, че и ние може да се възползваме.

Как да слизате и да се качвате по стълби

Няма значение нагоре или надолу се движите. Дръжте главата винаги изправена и гледайте право напред. Не си гледайте краката, ако не усетите, че падате, разбира се. Погледът ви трябва да е право напред. И правилото за двата пръста! Не пренебрегвайте парапета, винаги се придържайте за него, но не го сграбчвайте с цяла ръка. Поставете на парапета само показалеца и средния пръст. Това придава грация на движението ви по стълбите.

Как да се качвате и слизате от кола

Упс, това ни е познато от звездите – сложили сте мини коктейлна рокля, но докато слизате от колата всичките ви прелестите лъсват. Какъв е етикетът? Когато се качвате в колата, трябва да седнете, гледайки отворената врата, и след това да се завъртите и качите и двата крака, прибрани един до друг. По същия начин е и слизането. Особено ако сте с пола. Прибирате плътно един до друг краката, повдигате ги и ги изнасяте, обръщайки се с лице към вратата. След това ставате.

Как да вървите

Когато вървите, трябва да поставяте единия крак директно пред другия. Стъпалата ви не трябва да са паралелно едно на друго. Те трябва да следват една права линия. Направете усилие да държите гърба изправен, раменете назад. Стойката е особено важна.

Как да се държите на масата

Когато седнете на масата за вечеря, не трябва да слагате лактите върху нея. Разбира се и нещо, което всички знаем – да не говорим с пълна уста. Ако искате солница или нещо друго, което е далече от вас, не се пресягайте пред другите хора, а любезно помолете да ви го подадат.

Как да направите добро впечатление

Като спазвате правилото „ако не отида по-рано, значи съм закъсняла“. За каквото и събитие да имате уговорка, винаги бъдете там поне пет минути по-рано. Няма такова нещо като „модерно е да се закъснява“ и всяко закъснение просто прави лошо впечатление.

Как да бъдете мили

Ако един модел даде назаем дизайнерски тоалет, тя очаква да ѝ бъде върнат в идеално състояние. Ако пък е взела тоалет назаем, може дори да го върне, след като го е дала на химическо чистене. За да са доволни приятелките ви и да знаят, че на вас може да се разчита, не им връщайте дори и чифт дънки, омазан с петна. Върнете го в идеално състояние. Ако си разменяте дрехи, разбира се.

 

Вижте още:

5 правила за стил от Валентино

9 задължителни неща за перфектен стил


 

Коментари към "7 съвета как да изглеждаме елегантно ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg