7 неща, които пречат на връзката

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Колкото и да ни се иска да създадем дългосрочна връзка, в която сякаш няма проблеми, истината е, че „такова животно няма“. Отношенията между двама души са сложно нещо. А сме склонни и да ги правим още по-сложни. Има някои неща, които незабелязано оказват влияние върху връзката. В някакъв момент ефектът от тях се натрупва и се озоваваме пред назрял проблем, който дори може да сложи край на връзката ни. Обърнете им внимание!

Лошата комуникация

Когато започваме нова връзка, сме нетърпеливи да разберем повече за партньора – питаме и слушаме внимателно. Но с течение на времето във връзката настъпва рутината, въпросите са зададени, отговорите са чути, и започваме да обръщаме по-малко внимание на това, което се казва. Това обаче може да доведе до проблеми. Ако искате да запазите връзката си все така хубава, трябва да го имате наум и да прекарвате достатъчно време на ден в това наистина да слушате половинката си. Както и той вас.

Взимате го за даденост

В първите дни на отношенията си фокусът на вниманието ни е изцяло насочен към обекта на желанието ни. Планираме срещи, създаваме си романтични моменти, чувстваме се специални и споделяме всичко. Но когато навлезем в рутината на връзката, спираме да обръщаме толкова внимание на отношенията си. И някак приемаме, че всичко ни е дадено – вниманието на любимия човек, неговата любов и отношение. Това не е така. Именно това е една от основните причини, макар и неосъзнати, за провала на много връзки.

Романтиката

Да, в началото всичко е приказно красиво – държите се за ръка, разменяте си малки целувчици, докосвате се, правите си романтични изненади, непрекъснато мислите един за друг. Но постепенно искрата изчезва и това е нормално. Но ако искате да запазите връзката си здрава и все така вълнуваща, трябва да помислите за това – и навреме да поемете инициативата и да запазите искрата възможно най-дълго. Не се отказвайте от малките жестове – като целувката вместо „здравей“. Изследванията показват, че това е един от навиците на хората, които имат зад гърба си дълга и успешна връзка.

Споделените интереси

Казват, че противоположностите се привличат. Да, може би, ако говорим за страстен секс. Но в дълготрайните взаимоотношения нещата сякаш не стоят така. Не е задължително всичко, от което се интересувате, да съвпада. Но е невъзможно и нищо да не ви влече едновременно и в еднаква степен. Не само че е хубаво да споделяте с другия неговите интереси, но трябва да имате и общи.

Ревността

Е, да, дори няма нужда да го казваме. Но има един вид ревност, която много, ама много хора прикриват зад думи като „аз не че ревнувам, ама…“. Криви погледи, скърцане със зъби и твърдение, че всъщност не ревнувате – това обаче изнервя половинката ви и рано или късно ще се превърне в тежест. Същото важи и за него, разбира се.

Лошото настроение

Разбираме го. Наясно сме, че всеки, абсолютно всеки човек изпада в тежки, лоши настроения. Покажете един, който твърди, че няма такива „дупки“ и ние ще ви покажем лъжец. Но когато лошото настроение не е разбрано от другата страна, това изнервя начумерения човек и създава повод за конфликти. Постарайте се да си създадете правила, които и двамата да спазвате, когато някой от вас изпадне в лошо настроение. Някои хора може би искат просто половинката им да поеме инициативата, за да споделят нещо, за да усетят, че са разбрани. Други искат да ги оставят на спокойствие и в мълчание. Трети искат да останат насаме в другата стая с книга в ръка, например. Определете си правила, те ще ви помогнат да не се дразните един на друг.

Различното чувство за хумор

Ако двамата се различавате в това, което наричате смешно, това може да доведе до момент, в който един от двамата да се обиди на грубото чувство за хумор на другия. Смехът е нещо много хубаво и отпускащо, задължително е да се смеете заедно, за да запазите връзката си, но ако все пак имате различно чувство за хумор, постарайте се да се смеете така, че да не се обиждате един друг.

 

Вижте още:

5 черти на лошото момиче, които мъжете харесват

5 женски черти, които привличат мъжете като магнит


 

Коментари към "7 неща, които пречат на връзката ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg