7 трика в избора на обувки с ток

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети


Обувките на висок ток са секси, женствени, издължават силуета и сякаш имат уникалната способност да свалят някое и друго килце от тялото и да придадат примамлива грация на всяка жена. Обаче и могат да бъдат толкова неудобни за носене! Има си трикове, с които можем да си осигурим повече комфорт. Ето още няколко неща, които трябва да вземете предвид, ако искате да носите обувки на ток!

Как да носите обувки на висок ток цял ден


1. Имайте предвид, че всеки 2 сантиметра височина на тока увеличават напрежението на палците с 25%.


2. Когато мерите обувки, задължително седнете, обуйте ги, след това обаче станете и походете с тях. Когато седим, дължината на стъпалото се намалява с 0,5-1 см.


3. Ако си купувате обувки с ток, но без пета, задължително изберете модели с каишки, които се прихващат над петата, в противен случай стъпалото ще се пързаля и обувките стават още по-неудобни.


4. Поставете модела, който сте си харесали, на равна повърхност, без да обувате, и погледнете дали предната част, пръстите, не се повдига – това означава, че обувките ще са неудобни.


5. За всекидневно носене избирайте обувки с ток до 6 см.


6. Проверете как е прикрепен токът – ако можете да го разместите леко с ръка, не си купувайте тези обувки – има голяма вероятност много бързо да останете без токче.


7. Разликата между височината на тока и височината на опорната част трябва да е около 0,5 см, за да са удобни обувките.


Внимавайте! Постоянното носене на обувки с висок ток може да бъде и вредно. Това влошава кръвообращението и деформира мускулите на прасеца. Оптималната височина на петата е 1/4 от дължината на стъпалото. На по-високи токчета може спокойно да дефилирате 2-3 пъти седмично. Обувките без пета са нестабилни – те нямат опора, а от това страдат ставните връзки, които поддържат свода на стъпалото.
Обувките на висок ток ще бъдат неудобни, ако ходите неправилно с тях. Научете се да разпределяте тежестта на тялото равномерно върху стъпалата. Трябва да пазите гърба изправен, но без напрежение, и да не забравяте да разгъвате коленете при ходене. Опитайте да не оказвате натиск върху петата, но в същото време не ходете на пръсти.
 


 

Коментари към "7 трика в избора на обувки с ток":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg