8 житейски урока, които носят незабавна промяна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Промяната е интересна концепция. Когато мислим, че е за добро, приемаме я и дори се стремим да я достигнем, но когато мислим, че е за лошо, обръщаме ѝ гръб, бягаме далеч и правим всичко възможно да устоим.

Но животът ни е такъв, че всекидневно ни поднася изненади, малки и големи промени. Кара ни да се променяме, за да се развиваме, да се учим. И неизменно има малки промени, които самите ние искаме да направим, за да се почувстваме по-добре, за да направим живота си по-добър, лесен, интересен, ценен. Тези 8 житейски урока, от които се учим днес, всъщност са малки промени, които трябва да направим съзнателно, но които могат да донесат подобрение в нас самите и в начина ни на живот на мига. Опитайте и ще се изненадата каква е разликата!

Раздавайте прегръдки

Звучи лесно, но на практика се оказва различна работа. Всички сме изживявали този момент – например, натъкваме се на стар приятел и импулсивно ни се иска да го прегърнем, но в този момент гласчето в главата ни започва да се чуди всъщност колко добри приятели сме били, след като вече не се виждаме, и дали е уместно да тръгнем с отворени обятия към този човек. В крайна сметка обаче имаме точно около 5 секунди, за да решим. И може да се получи неудобен момент.

Пропуснете неудобството. Бъдете човекът, който смело раздава прегръдките си. Може да прегръщате хората, които виждате всеки ден и хората, които не сте виждали с години. Прегръщайте. Хората се нуждаят от пет прегръдки на ден. Защото силата на човешкото докосване е неимоверна, а за съжаление покрай технологично развитото ни общество все повече забравяме какво е докосване.

Не поставяйте етикети, просто обичайте

И това не е лесно. Но може да се пробвате веднага и веднага ще се усетите като различен човек. Етикетите поставят хората в кутии. Никой не иска да живее в кутия, но за жалост всички ние осъждаме и слагаме етикети както на другите, така и на себе си.

Истината е, че всички ние сме много неща, които си мислим, че можем да опишем с думи, но сме и много неща, за които думите не са достатъчни. Обещайте си да внимавате как използвате думите и да се научите да не поставяте етикети. Вместо това обичайте.

Смирение

Понякога се чувстваме тъжни и не знаем защо. После започваме да се чувстваме тъжни, просто защото сме тъжни. Изпитваме тревога, защото не знаем с какво да се справим, за да не сме тъжни. И така, без да искаме, сами си създаваме различни емоции, вместо да се справим само с една. Смирете се. Обещайте си, че когато изпитвате радост, ще я приветствате, но дори когато изпитвате тъга, ще приветствате и нея. Научете се да приемате емоциите си. Битката между това, което иска ума, и това, което иска сърцето, е трудна. Но е и важна.

Предайте се пред сърцето си. Позволете си да чувствате това, което не искате да чувствате. Понякога просто трябва да се потопим в емоцията, за да си отиде тя по-бързо, а след нея да се появят желаните като радост, щастие.

Насладете се „пространството“ между две неща

Животът ни не е чакане за следващата връзка, за следващата работа, защото предишните не са се получили. Той е и „пространството и времето“ между тях. Вместо да чакате нещо, насладете се на момента, на тук и сега в този миг.

Слушайте тялото си

Телата ни непрекъснато ни говорят, просто трябва да се научим да ги чуваме. Да слушаме телата си не означава да правим непрекъснато жертви. Означава, че се научаваме да разбираме нуждите си и да се доверяваме на истинското си аз. Тялото ни всъщност крие много повече отговори, отколкото подозираме, то е настроено на честотата на подсъзнанието ни е по-наясно от какво наистина имаме нужда.

Бъдете най-доброто си Аз

Разберете, че вие сте важни и опитайте поне за момент какво означава да бъдете своята най-добра версия. Но да бъдете най-добрата си версия означава да приемете, че може да бъдете различни всеки ден. Защото един ден може да искате да ядете салата на вечеря, но на следващия да ви се иска пица. Понякога ви се иска да тренирате сутрин, друг път вечер. Част от уникалността ни се крие в това, че желанията ни са различни. Не се противете на това, насладете се на себе си. Същият принцип важи и за по-важните решения в живота ни. Понякога взимаме решения, с които се гордеем, но понякога ни се иска да се скрием в ъгъла. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали дадохте най-доброто от себе си.

Дайте си време в тишина, насаме със себе си

Следващият път, когато имате нужда от малко почивка, дайте си я. Идете седнете в колата си за 5 минути, дишайте. Скрийте се в банята за 5 минути, направете каквото трябва, за да се откъснете от ситуацията и да останете сами със себе си поне за момент.

Вярвайте

Вярата, в хората, нещата и ситуациите, е това, което създава истинска магия. Повярвайте.

 


 

Коментари към "8 житейски урока, които носят незабавна промяна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg