8 неща, които да правите за да разнообразите деня си, независимо къде се намирате

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Винаги има причина да сме незадоволени и винаги има някой, който изглежда, че се справя по-добре от вас. Ключът за щастливият живот е да намерим най-добрият начин да прекарваме дните си, въпреки ежедневните проблеми. Да, по-лесно е да се каже отколкото да се направи, защото много то нас имат финансови задължения, работа и хора, които зависят от нас и животът ни става един кръговрат в застой.

Какви неща обаче може да правите, независимо къде сте, за да разнообразите ежедневието си без да нарушавате графика си? Доброто настроение е по-близо отколкото си мислите и тези 8 стъпки ще ви дадат начален старт.

1. Опитайте да казвате „Да“

Когато сте в застой, всичко изглежда като задача, която не искате да правите. Независимо дали да се обадите на майка си или да излезете с колеги – вие бихте стояли вкъщи. Ето една друга идея: Опитайте да кажете „Да!“. Приемете обаждането следващия път, когато приятел ви се обади по телефона или пък отидете на партито на което сте поканени.

2. Бъдете активни

Всеки знае физическите ползи от тренировките, но знаете ли, че то има и умствени ползи? Учени открили, че тренирането от 3-5 пъти седмично намалява риска ви към депресия и ви помага да спите по-добре. Дори и с по-кратък ден, вие може да бъдете активни през годината. Тренирайте вкъщи или пък се разхождайте. Колкото по-добре се чувствате физически, толкова по-силни ще сте умствено.

3. Станете доброволци

Като помагате на другите помагате на себе си. Това ви кара да излезете от вкъщи и да общувате с други хора, а също така ви дава и възможността да видите в перспектива вашите проблеми и да преосмислите приоритетите си.

4. Купете си нещо хубаво

Забелязали ли сте как купуването на нова чанта или обувки ви кара да стоите малко по-изправени, да си сложите грим и да искате да си срешете косата сутринта? Това е особено вярно за тези, които се грижат прекалено много за другите, че забравят за себе си. От време на време трябва да се погрижите и за себе си. Важното е не колко ще похарчите, а просто да оцените и възнаградите собствените си усилия.

5. Събуждайте се по-рано

Хората, които се събуждат по-рано може да бъдат оптимистични и като цяло по-успешни. Може да останете изненадани от това колко работа може да свършите сутринта и да си спестите дългото пътуване към работа.

6. Планирайте ваканция

Чувствате се зле? Точно както доброволчеството, пътуването ви дава една различна перспектива, а да не говорим, че планирането на пътуването е половината забава. Насладете се на нова култура и упражнявайте важни фрази на нов език. В случай, че имате бюджет, не е задължително да ходите някъде далеч – разходете се из вашия град или околността.

7. Присъединете се към група

По природа, хората са социални. Може би пробираме с кого да си общуваме, но като цяло чувстваме комфорт, когато сме с други хора. Намерете вашите хора – присъединете се към група или организация, която споделя същите интереси като вас. Няма причина да не следвате интересите си и в същото време да се забавлявате.

8. Медитирайте

Според проучвания, депресията идва от живеенето в миналото, а потиснатостта идва от тревогата за бъдещето. Живейте сега! Един от начините да направите това е да медитирате, дори и за няколко минутки на ден. Може да ви е трудно да успокоите мислите си в началото, но не се отказвайте – ще успеете!


 

Коментари към "8 неща, които да правите за да разнообразите деня си, независимо къде се намирате":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg