8 Неща, които емоционално интелигентните хора избягват

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Хората с висока емоционална интелигентност могат да възприемат, контролират и оценяват емоциите си, заедно с емоциите на другите. Емоционалната интелигентност може да играе важна роля в успеха и социалните взаимоотношения на човека. Дали емоционалната интелигентност е вродена дарба или придобита чрез обучение, често се обсъжда и спори. Това включва да сте във връзка с вашите емоции и да имате контрол над тях по всяко време.

Ето осем неща, които емоционално интелигентните хора избягват:

1. Те не отхвърлят чувствата на други хора

Високо емоционално-интелигентните хора показват съпричастност към другите. Те се опитват да разберат как се чувстват хората около тях. Те никога не пренебрегват емоциите на някой друг и не ги омаловажават. Вместо това те показват състрадание.

2. Те не се държат като жертви

 

Емоционално интелигентните хора знаят, че имат силата да контролират това как се чувстват. Те не обвиняват другите, когато имат лош ден и не играят жертвата. Вместо това те пренасочват своите отрицателни емоции в по-продуктивна мисъл и поемат пълната отговорност за това как се чувстват.

3. Те не се увличат

Емоционално интелигентният човек остава във връзка с чувствата си, но също така знае кога да насочи вниманието си извън себе си и да се съсредоточи върху света около себе си. Те са наясно, че постоянното занимание само със себе си и собствените си мисли, може да създаде проблеми. Те остават във връзка с емоциите си, но не им позволяват да ги завладеят.

4. Те не позволяват на другите да контролират емоциите им

 

Хората с емоционална интелигентност са чувствителни, но поддържат контрол над чувствата си. Те не позволяват на други да разрушат деня им или да ги подтискат. Те обичат да поддържат позитивно отношение и са в състояние бързо да преодолеят отхвърлянето и други форми на негативност.

5. Те не се ангажират с ненужни конфликти

Да знаете кога да изберете битките си може да бъде изключително ценно, когато става въпрос за емоционалното ви здраве. Ако е необходимо, един емоционално интелигентен човек ще се изправи срещу някого, но избягва конфликти, когато е възможно, за да спести енергията си за по-положителни емоции.

6. Те не клюкарстват

 

Емоционално интелигентният човек знае колко вредни са клюките. Те са склонни да търсят по-положителни и възвисяващи разговори с другите. Те искат дълбоки връзки с хората и избягват тези, които постоянно искат да клюкарстват или са дребнави.

7. Те не се страхуват да кажат не

Твърде много хора се притесняват да кажат не. Те в крайна сметка се претоварват с твърде много ангажименти и стават изнервени и нещастни. Емоционално интелигентният човек знае границите си. Те ценят себе си, като поставят ограничения на възможностите си и имат смелостта да кажат не, когато е необходимо.

8. Те не търсят одобрение от другите

Емоционално интелигентните хора знаят, че не се нуждаят от одобрението на другите, за да вземат решение. Те се доверяват достатъчно на себе си, за да си дадат самооценка. Ако искат нещо, го преследват. Те уважават мнението на другите, но в крайна сметка знаят, че докато работят упорито, могат да постигнат всичко и не се нуждаят от одобрение от никого за това.


 

Коментари към "8 Неща, които емоционално интелигентните хора избягват":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg