8 полезни качества на черния чай

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене
Черният чай се произвежда растението "Camellia sinesis" и се прави обикновено в Китай. 
 
Той е точно като зеления и белия чай, само че е ферментирал и листата му са добили по-тъмен цвят.Точно и затова той се нарича черен чай. 
 
След като вече знаете, че е полезен - вижте и с какво:
 
1. Намалява безпокойството и стреса
 
Според проучвания нивото на кортизол, хормонът произвеждан, когато сме под стрес е по-малък при хората пиещи черен чай. Е, не може да ги предотврати, но поне ще държи хормоните ви под контрол
 
2. Предотвратява рак
 
Черният чай съдържа много антиоксиданти, които ще подобрят вашето цялостно здраве, а и могат да предотвратят шансовете от някои типове рак. Според проучвания проведени върху мишки, пиенето на черен чай намалява риска от тумори като тези на простатата, гърдата, дробовете, стомха и на яйчниците.
 
3. Помага при диария
 
Черният чай може да помогне в случай, че имате диария. Той има много полезни свойства, които дават шанс на тялото ви да се рехидратира и възстанови.
 
4. Лекарство за диабет
 
Черният чай няма да излекува диабета, но пък може да помогне с някои симптоми, които са резултат на него като например дехидратацията. Експерименти показват, че черния чай помага изключително много при свалянето на нивото на кръвната захар.
 
5. Помага при главоболия
 
Следващият път, когато изпитвате главоболие опитайте да пийнете чаша черен чай. Той може да помогне при битката с някои главоболия.
 
6. Спомага загубата на килограми
 
Черният чай съдържа много полифеноли - антиоксиданти, които защитават ДНК и клетъчните мембрани. Доказано е в лабораторни условия, че пиенето на черен чай може да доведе до сваляне на мазнини и по-бърз метаболизъм.
 
7. Намалява риска от болестта на Паркинсон
 
Проучвания сочат, че 71% от хората, които пият черен чай всеки ден са по-малко вероятно да развият болестта на Паркинсон. Също така е открито, че помага и на хора, които вече страдат от болестта на Паркинсон като им дава по-голяма защита от нейните ефекти.
 
8. Подобрява устната хигиена
 
Според проучвания съставките в черния чай могат да атакуват вредните бактерии в устата. Учените също така открили, че съставките на черния чай могат да подействат срещу бактериите причиняващи кариеси и да спрат тяхното развитие.

 

Коментари към "8 полезни качества на черния чай":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg