9 дестинации за дамите, които са решили да пътуват сами

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ако сте решили тази година да излезете извън пределите на страната за лятната си почивка и то в женска компания, подбрахме за вас няколко по-близки дестинации, които си заслужава да посетите. Вижте ги, както и какви забележитолности предлагат:

 

1. Копенхаген (Дания)

 

Тук можете да посетите Фестивал на Тангото, Международния фестивал на поезията, известният замък Росенбор, най-дългата пешеходна зона в Европа - Стрьогет, статуята Малката русалка, Замъкът Кронборг и др.

 

2. Амстердам (Холандия)

 

В града се провеждат 140 фестивала и културни събития. Можете да посетите редица музеи - Музей на мадам Тюсо, Музей на чантите, Кралският дворец, Музеят на Ван Гог, Къщата на Ане Франк, Музей на еротиката и др.

 

3. Берген (Норвегия)

 

Градът е заобиколен от група планини известни под името "Седемте планини". Можете да посетите пристанище "Бриген", консервните фабрики; популярния пазар на рибата и цветята, крепостта „Бергенхус”. Берген е известен като "градът на дъжда".

 

4. Дубровник (Хърватия)

 

Разположен в най-южната част на Хърватия в самия край на Дубровнишкия провлак. За него Джордж Бърнард Шоу казва: "Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник". Трябва да посетите дворецът Спонза, крепостите: Минчета, Бокарт, Ревелин, Църквата на Спасителя, Фонтанът на Онуфри и др.

 

5. Берлин (Германия)

 

Столицата на Германия е с архитектурните си паметници, музеите и зелените си оазиси. Трябва задължително да посетите Райхстага, Островът на музеите, Александърплац и Телевизионната кула, двореца Шарлотенбург и разбира се Берлинската стена. :)

 

6. Верона (Италия)

 

Верона се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Трябва да посетите римския театър (третият по големина в света), гробницата на Св. Зено и, разбира се Къщата на Жулиета. Там можете да оставите името си и тована любимия си, за да сте заедно завинаги.

 

7. Единбург (Шотландия)

 

Единбург е световно известен с годишния фестивал Единбург - провежда се в продължение на четири седмици в началото на август. Тук е и Музеят на уиското, катедралата Сейнт Мери, Партенона на Чарлз Кокърел, посветен на загиналите в Наполеоновите войни шотландци, не пропускайте и Единбургския дворец.

 

8.  Стокхолм  (Швеция)

 

Градът е разположен на 14 острова. Центърът е разположен изцяло във вода. В града има 80 кина, 70 театъра, 60 музея, 50 обществени библиотеки и десетки басейни.

 

9. Лисабон (Португалия)

 

Тук се намира Замъкът на Св. Георги, манастирът Жеронимуш, Паметникът на откривателите, Океанариумът, Белейнската кула и др.


 

Коментари към "9 дестинации за дамите, които са решили да пътуват сами":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg