9 екскурзии, които всяка жена трябва да предприеме, преди да умре

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Всички знаем, че бягствата от ежедневието през уикенда са важни за контакта с приятелите и семейството, както и да се възползваме от толкова необходимото свободно време, но обзалагаме се, че не сте знаели също, че е доказано, че пътуването стимулира настроението, благоприятства и кариерата ви, и е  от най-ефективните начини за увеличаване на вашето самочувствие. Ако имате нужда от още една причина, най-накрая да резервирате почивка, не забравяйте това: Веднъж се живее, така че по-добре се възползвайте максимално! Тук представяме девет идеи за най-полезно (и забавно!) пътуване, което една жена може да осъществи в живота си.

1.Страстно пътуване

 

Обичате кафенетата? Посетете Сиатъл. Обичате готвенето? Отидете до Италия. Обичате цветя? Вижте полетата с лалета в Кукенхоф, Холандия, когато са разцъфнали. Планирайте незабравимо пътуване за посещение на Меката на вашето хоби или развлечение и така можете да проучите допълнително интересите си.

2. Релаксиращо пътуване

 

Направете своя мисия да  си дадете известно време да изключите напълно от ежедневието и да се отпуснете като посетите отдалечена дестинация. Независимо дали става дума за усамотен плаж в Куба (по-горе), или уютна къща, закътана в гората, отидете където  се чувствате най-спокойни.

3. Самостоятелно пътуване

 

Най-малко веднъж в живота си, всяка жена трябва да преживее едно епично пътуване без придружител. Този опит завинаги ще засили доверието в себе си и ще ви позволи да имате пътуването, което искате, без някой друг,който да ви отдалечава от желанията ви.

4.Пътуване в миналото

 

Върнете се към следите си и посетете мястото, което предците ви са наричали дом някога . Едно проучване в „Emory University” установява, че децата, които знаят повече за семейството и историята си, имат изразени по-високи нива на самочувствие, и са по-способни да се справят със стреса според CNN.  Същото може да се каже и за възрастните "Семейните истории дават чувство за идентичност във времето", пише един от изследователите.

5. Пътуване с влак

 

Пътуването с влак се превръща в един от най-добрите начини за  придвижване. Това е евтин начин за пътуване,който покрива голяма част от земното кълбо. Да не говорим, че можете да седнете, да се отпуснете и се вгледате в красивата природа и всички забележителности по пътя в удобното купе, с  прозорци от пода до тавана.

6. Пътуване в последната минута

 

Направете своя  цел най-малко едно спонтанно пътуване през следващите години. Пригответе си чанта и се отправете към летището, за да видите какво се предлага, или използвайте GoLastMinute.com да резервирате самолетен билет от дома. Не планирайте нищо за това приключение и вижте къде ще ви отведе пътуването!

7. Пътуване с приятелките

 

Няма нужда да обясняваме каквото и да било за този тип пътуване, просто напомняме.Времето с най-добрите приятели е много важно за вашето щастие и здраве, дори клиниката Майо казва така. В България, а и извън нея има много места, които можете да посетите.

8.Активно пътуване

 

Ние всички знаем, че физическите упражнения са важна част от поддържането на  здравето, така че защо да не ги включим в маршрута на пътуването си? Гмуркане, колоездене, туризъм, ветроходство, сърф и катерене са едни от най-добрите начини да се изследват най-красивите места на Земята.

9. Пътуване на доброволни начала

 

Само за седмица, можете да разширите хоризонтите си, да изградите и над-градите вашите виждания за света и да използвате уменията си да помогнете на другите, какво би могло да бъде по-добро от това? Има много места от България до Африка, където организации или просто доброволци помагат на животни, пострадали селища и хора без покрив, или просто подобряват околната среда и природата. Потърсете в Интернет.


 

Коментари към "9 екскурзии, които всяка жена трябва да предприеме, преди да умре":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg