9 Непродуктивни навика, които успешните хора избягват

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Разбира се, всеки понякога е изправен пред неуспехи и трудности. Но да обвинявате за неуспеха лошия си късмет или лошите обстоятелства няма да ви помогне да постигнете целите си. За да бъдете успешни, трябва да имате положителен начин на мислене, да вземате умни решения и да придобиете продуктивни навици.

Ето  9 непродуктивни навика, които успешни хора избягват:

1. Да се оставят недовършени неща

Успешните хора никога не се оттеглят от проекти. Дори когато нещата станат трудни, те продължават. Никога няма да стигнете донякъде, ако имате навика да се отказвате, когато нещата не вървят по план.

2. Да се разсейваш с технологии

 

Ако бръмченето на мобилния ви телефон или включения телевизор ви карат да губите фокус и да сте непродуктивни, е време да се разделите с технологията. Успешните хора не позволяват на незначителните неща да пречат на целите им.

3. Да не изслушвате

Успешните хора не пренебрегват мислите и мненията на другите хора, защото смятат, че знаят по-добре. Те винаги са готови да слушат.

4. Претоварване

 

Успешните хора работят усилено, но също така знаят кога да си починат. Балансиране на професионалния, личния и семейния живот може да бъде трудно, но да се влачите уморени и претоварени няма да ви помогне много да постигнете всичко, което искате. Намерете баланс.

5. Загубата на Фокус

Трудно е да се съсредоточите, когато има милион неща, които се случват едновременно. Но успелите хора знаят как да си поставят приоритети. Те изолират хаоса и отвличането на вниманието и  работят върху това, което трябва да се направи на първо място.

6. Да стоиш до късно вечер

 

Може да имате чувството, че деня няма достатъчно часове и времето не ви стига. Но да стоите до късно няма да ви помогне да бъдете по-продуктивни. В действителност, ще направи точно обратното. Направете съня си приоритет, или работата ви ще пострада.

7. Да бъдеш неорганизиран

Да се поддържате организиран може да бъде изключително полезен навик. Винаги ще знаете къде да търсите, можете да държите под око крайните срокове и ще можете да се свържете с определени контакти, когато е необходимо. Успешните хора са организирани.

8. Да мислиш, че знаеш всичко

И най-успешния човек има какво още да научи. Успешните хора не изоставят книгите, когато постигнат целите си. Те полагат усилия да продължат да четат, да пътуват и да учат нови неща, за да могат да достигнат пълния си потенциал.

9. Провеждане на безсмислени срещи

Успешните хора не събират колегите си, за да могат да чуят собствения си глас. Те не губят време с безсмислени срещи, за да говорят празни приказки. Те знаят, че времето на всеки е ценно, включително и тяхното собственото.


 

Коментари към "9 Непродуктивни навика, които успешните хора избягват":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg