9 често срещани фрази, които умните хора никога не казват на обществено място

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Някои хора имат проблем да мислят, преди да говорят. Ако си сред тях, не си сам. Думите и фразите, които не трябва да казваме, са склонни да се промъкват в речта ни от време на време. Проблемът е, че те могат да бъдат болезнени за другите. Да бъдеш искрен е страхотно, но има някои неща, които просто не трябва да казваш.

Ето девет неща, които интелигентните хора никога не казват на публично място:

1. "Не е честно!"

Да, животът не е честен. И да се оплаквате, това няма да ви помогне да разрешите сложен проблем или ситуация. Ако нещо се обърка, съсредоточете вниманието си върху това, да се опитате да разрешите проблема. И да викате и обяснявате на другите за положението си, това няма да го подобри.

 

2. "За вашата възраст"

Извадете изявленията, започващи със  "за твоята ..." от речника си. Да кажеш на някого  "изглеждаш страхотно за твоята възраст" или "ти си доста умна за жена", е много далече от комплимент.Ако наистина искате да направите комплимент на някого, оставете фразата "за твоята".

3. "Изглеждаш уморен"

Ако някой някога ви е казвал това, вероятно може да разберете защо тази фраза може е толкова дразнеща. Това е отрицателен коментар, който няма никаква цел. Нямаш представа какво става с живота на някой друг.Задръжте коментара за себе си.

4. "Ти никога..." или "Ти винаги..."

Повечето пъти, когато някой използва тези фрази, въпроса е повече от драматичен. Тези фрази често се използват, за да наранят някой друг или да покажат гняв. Ако сте разстроени за нещо, бъдете конкретни. Няма причина да добавяте още драма.

 

5. "С цялото ми уважение"

Помислете какво става след тази фраза. 99,9% от времето, това е нещо, което не е уважително. Използването на тази фраза не ви дава карт бланш да кажете каквото искате след нея. Умният човек никога няма да я използва, за да улесни разговор, който ще нарани някой друг.

6. "Както казах и преди"

Всеки от време на време забравя нещата. Тази фраза казва на някой друг, че вие сте обиден, че трябва да се повтаряте. Ако се повтаряте отново и отново и другият човек не разбира, опитайте се да се изясните.

7. "Нали ти казах"

Никой не обича да чува тази фраза. Това е детинско, незряло и се използва само, за да се почувствате по-добре и да накарате някой друг да се чувства по-зле. Умният човек не се хвали, дори когато има право.

 

8. "Не ме интересува"

Ако някой друг поиска вашето мнение, значи иска да го чуе. Независимо дали са ви попитали къде искате да отидете на вечеря, какъв филм искате да гледате или коя риза изглежда по-добре, отделете време да дадете на другия обратна връзка. Ако кажем "Не ме интересува" може да звучи злонамерено.

9. "Предавам се"

Умният човек никога не казва тези две думи на глас.


 

Коментари към "9 често срещани фрази, които умните хора никога не казват на обществено място":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg