Facebook, вашият психотерапевт: ще помага да преодолеете раздялата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Въпреки че в последните дни за социалната мрежа се говори по повод Safety Check опцията, Facebook отнесе негативи и заради някои сериозни пропуски в On This Day и Year In Review, които ни позволяват да си припомним и споделим отново или какво се е случило на този ден преди година, или как е протекла цялата ни година.

Ако за вас това са приятни спомени, хубави неща, които сте позабравили или поне сте забравили как сте ги споделили, то вероятно ще се запитате кое му е лошото. За съжаление конкретна публикация се появява най-отгоре на стената ни, без да имаме възможността да изберем. А това може да провокира спомени, от които се пазим, такива, които ни носят болка – от раздяла до смърт в семейството. Социалната мрежа поправи този пропуск като даде възможност на потребителите да филтрират хората и датите, за които не искат да им бъде напомняно.

Сега обаче се оказва, че следващият ход на Facebook е да предложи на потребителите си терапевтични услуги за „щетите“, които сам е нанесъл. В момента се тестват инструменти, които помагат на потребителите да преодолеят раздялата, вместо да живеят в отричане.

В пост в секцията с новини на Facebook със заглавието „Подобряване на преживяването, когато връзката приключи“ Кели Уинтърс, продуктов мениджър, написа, че новото приложение дава на потребителите възможността да виждат по-малко публикации в нюз фийда си от техните бивши половинки, без да се налага да ги махат от приятели или блокират. От това става ясно, че Facebook знае добре – в повечето случаи просто се преструваме, че сме приятели с бившите си. Но ние се чудим – тази опция не е ли равна на това да чекнеш, че не желаеш да виждаш публикации от даден човек, без да го триеш?

С новите подобрения ще контролираме и какви снимки и публикации от нас самите може да вижда бившия ни, както и да контролираме кой може да вижда всякакви публикации, които засягат бившата ни половинка(и това ни е познато, ама хайде).

Facebook знае всичко за нас, Facebook знае какво поражда емоциите ни, Facebook усеща болката ни – и сега иска да ни помогне. Да се радваме ли, или да си кажем горко ни.

 

Вижте още:

Колко сложно е да си обвързан във Facebook?

Facebook - машина за разводи


 

Коментари към "Facebook, вашият психотерапевт: ще помага да преодолеете раздялата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg