Mars изтеглят шоколадовите си десерти от 55 страни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Mars ще изтеглят десертните си блокчета от пазарите на 55 страни. Причината е, че в някои от тях бяха открити пластмасови парченца. Ситуацията може да донесе на компанията загуба от десетки милиони долара.


Mars обявиха, че ще изтеглят десертите, след като потребител в Германия откри червени парчета пластмаса в Snickers. След оплакването му, компанията е успяла да проследи откъде идва проблема – фабрика в холандския град Вегел. На място станало ясно, че пластмасовите частици са попаднали в десертите от защитно покритие, използвано в процеса на производство.


Сред засегнатите продукти са Mars, Milky Way, Snickers, Celebrations и Mini Mix. Действието на компанията е доброволно и е предпазна мярка, съобщиха говорители на Mars.
Засега от компанията не могат да подадат данни какъв е броят на десертите, които ще бъдат прибрани от рафтовете на магазините.

Сред засегнатите държави са Великобритания, Франция, Холандия и Германия. Говорителка на Mars Холандия заяви: „Не можем да бъдем сигурни, че пластмасата е била само в тази партида Snickers. Ние не искаме никакви продукти на пазара, които не отговарят на изискванията ни за качество, затова решихме да изтеглим всичко.“


По информацията, с която разполагат до момента производителите, продуктите от тази фабрика са разпространени в 55 страни. Mars ще премахнат от пазара всички десерти, произведени там.


В Обединеното кралство продуктите са със срок на годност от май до октомври 2016. В Германия срокът на годност изтича между юни 2016 и януари 2017.
Сайтът на Mars не успя да издържи наплива от посетители, а социалните мрежи гръмнаха по повод изтеглянето на десертите. Някои потребители дори нарекоха Mars новите VW.


Това е първият случай, в който на компанията се налага да си прибере стока, произведена в холандската фабрика, която съществува от 1963 година и е работно място на 1200 човека.


Въпреки че изтеглянето е предпазна мярка, то ще донесе на компанията загуби от милиони долари, казват специалистите. Щетите са не само в краткосрочен план, свързан с продажбите на негодните блокчета, но и дългосрочни заради загубата на доверие от страна на потребителите. Бихте се замислили дали да си купите Mars, нали?

България не фигурира в засегнатите страни, тъй като десертите на нашия пазар са произведени в Полша. Според последното официално съобщение от производителя, сред некачествените блокчета са произведените само в Холандия в рамките на времето от 5 декември 2015 до 18 януари 2016. От компанията предупреждават потребителите, че могат да проверят дали са си купили негоден за ядене продукт, като прочетат какво пише на опаковката - ако пише там не фигурира "Марс Холандия" като производител, могат да бъдат спокойни.  


 

Коментари към "Mars изтеглят шоколадовите си десерти от 55 страни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg