Анджелина Джоли си махна гърдите!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Анджелина Джоли шокира света с решението си да отстрани и двете си гърди! Най-красивата жена на света се решава на бруталната стъпка заради страха. Страхът от това да развие рак на гърдата!

И въпреки, че те определено разполага със солидни доводи да направи тази крачка, не мога да не се запитам какво, подяволите, е способен да направи страхът с хората?! Брутално е, когато си помислим каква огромна машина за манипулация е той. Или както се изказа моя приятелка: „А защо не си отреже краката, за да не падне в някоя шахта?“.

Аз самата трудно бих могла да отсъдя така, защото за мен всеки има правото да решава колко основателни са страховете му. Но си мисля, че си струва да се замислим по въпроса до колко си струва да оставяме на страха да ръководи живота ни.

Анджелина със сигурност има защо да се притеснява. Поне според статистиките, които са й представени. Нейната майка почина от рак на яйчниците през 2007 г., а след изследване било установено, че Анджи има гена BRCA1, който носи 87% риск от рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците. Но нека оставя самата Анджелина да говори...

"Моите лекари счетоха, че имам 87% риск от рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците, въпреки че той е различен за всяка жена. Веднага щом разбрах, че това е реалността, реших да бъда проактивна и да намаля до минимум риска, доколкото мога. Взех решението да се подложа на превантивна двойна мастектомия. Започнах с гърдите, тъй като рискът ми от рак на гърдата е по-висок от риска от рак на яйчниците и операцията е по-сложна. На 27 април завърших трите месеца на медицински процедури, свързани с мастектомията. През това време успях да опазя тайната и да продължа да си върша работата" – разкрива звездата.

Лекарите уверяват Анджелина, че това е било правилното решение. Според тях сега рискът от подобни заболявания е под 5%.

"Мога да кажа на децата ми, че не трябва да се страхуват, че ще ме изгубят заради рак на гърдата. Успокояващо е, че те не виждат нищо, което да ги кара да се чувстват неудобно. Виждат малките ми белези и това е всичко. Всичко друго е същото, каквото винаги е било. Късметлийка съм, че имам партньор като Брад Пит, който е толкова любящ и подкрепящ. Така че бих казала на всеки, който има жена или приятелка, преминаваща през това, да знае, че е много важна част от прехода. Брад беше в центъра Пинк Лотъс, където се лекувах, през цялото време на операциите. Дори успяхме да намерим кратки моменти, в които да се посмеем заедно. Знаехме, че това е правилно за нашето семейство и че то ще ни сближи още повече. Така и стана" – споделя Джоли.

Правилно или не? Какво смятате е решението на звездата?  


 

Коментари към "Анджелина Джоли си махна гърдите! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg