Безценните трикове в грима за паднали клепачи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Очите привличат вниманието като магнит, дори когато са семпло подчертани само със спирала за обем и удължаване на миглите. Лек щрих с подходящия нюанс сенки пък прави вида още по-зашеметяващ.


От опит знам обаче колко страдат жените с така наречения паднал клепач(клепачът хлътва навътре, а горната му част, под арката на веждите, "пада" над него). Всички сенки се събират, молива за очи се отбелязва, особено пък ако кожата е по-мазна, базите в най-добрия случай се справят с проблема само за два до три часа. Ужас!


За щастие, в грима си има тънкости, които могат сериозно да облекчат тази ситуация и да направят грима на очите с паднал клепач приказно красив.


1. Винаги използвайте молив, който може да бъде подострен добре. Ако сте с такъв клепач, то може би вече сте се сблъсквали с това, че какъвто и молив да използвате, много скоро очната линия е размазана и се налага да повторите. Автоматичните моливи не постигат същия ефект, когато трябва да нанесете плътно в основата на миглите.


2. Внимавайте, когато използвате течни очни линии. Ако не изчакате да изсъхне достатъчно добре и отворите очи, знаете, ще я видите отбелязана и отгоре. Ако имате търпението да държите затворено всяко око поне по 5 минути, добре, течната линия е за предпочитане.


3. Инвестирайте в очна линия, която освен това е специално създадена за очи с паднал клепач. Те ще издържат доста по-дълго време от обикновените очни линии. При избора също наблегнете на това да са водоустойчиви. Същото важи и за спиралата.


4. Избягвайте да използвате тъмни сенки върху целия клепач, защото ще се съберат в гънката и ефектът е още по-видим.


5. Ако използвате хайлайтър по костта на веждите, оставете го в минимално количество, просто леко докосване, за да не акцентирате върху падналия клепач. Хайлайтърът, поставен на това място, прави сянка над клепача и по този начин създава илюзия за още "по-паднал" клепач, променяйки визията към по-лошо. Вместо това минете с четката по горната линия на миглите и във външния ъгъл на долния клепач, така окото ще се озари.

Как да направим очите си по-големи? С грим! (Видео)


6. Ако искате фокусът на внимание да е в очите, добра идея е да разнесете по-тъмните сенки върху и покрай гънката, докато в основата на миглите, в линията срещи водната линия да нанесете плътни сенки. Това създава илюзия за по-големи очи с плътни мигли, които не изчезват под клепача. Първоначално може и да ви се стои стряскащо да нанасяте линия на това място, но с времето ще свикнете.


7. Сенките със среден тон трябва да нанасяте от външния ъгъл на горния клепач, така че цветът да покрие цялата зона под "качулката". Този трик "избутва" окото напред, а клепача "издърпва" назад. Блендирайте тези сенки с хайлатъра за по-естествен вид и нанесете от тях и върху долния клепач.


8. Сенките за контуриране нанесете от основата на миглите върху целия клепач, като блендирате с тези със средно тъмен цвят, но не така че да го покриете напълно. До половината е идеално. Очертайте и долната линия на миглите, като започнете от външния ъгъл навътре. Очите с паднал клепач изглеждат чудесно, когато са подчертани и долните мигли.


9. Експериментирайте с очната линия! Класическият котешки поглед не е подходящ за падналите клепачи, така че бихте могли да експериментирате с очната линия. Както казахме, молив е най-подходящият вариант.

Хитри трикове за перфектна очна линия


10. Смело обаче ви препоръчваме да опитате изобилие от цветове в сенките. Особено ярките цветове. Драматичен ефект ще постигнете с електриково синьо(сега е много модерно) или ярка фуксия.
 


 

Коментари към "Безценните трикове в грима за паднали клепачи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg