Боровинките намаляват последиците от вредната храна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Около 100-200 грама боровинки на ден спомагат за намаляване на вредното въздействие на богатата на калории и мазнини диета, като понижава лошите последици от нездравословния режим.

Това показали за първи път отглежданите в северна Англия кисели плодове, включени в скандинавска диета. Консумацията им оказвала благоприятно влияние върху кръвното налягане и различни възпаления.

Доброто здравословно въздействие на боровинките се дължи на високите нива на полифеноли, считат изследователите.

Нивата на възпаление са много по-големи при затлъстелите хора, често се касае за болести като диабет, сърдечни заболявания, инсулт и високо кръвно налягане.

Изследвани са още нивата на цитокина, наблюдавани са и равнищата на глюкоза в кръвта, кръвното налягане и теглото.

Тези фактори повишават риска от заболявания, свързани със затлъстяването, което било характерно при всички гризачи на мазна диета, като се разбира, че боровинките намаляват възпалителните процеси, ефект на вредната храна. 


 

Коментари към "Боровинките намаляват последиците от вредната храна ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg