14 февруари наближава и както и да го празнувате – с повече вино, с повече любов, или и с двете, денят е много подходящ за всякакви кулинарни изкушения.
Затова ви представяме рецепта за ванилови сладки, във формата на сърца.
Необходими продукти:
• 225 г брашно
• 125 г пудра захар
• 150 г масло
• 1 ч.л. ванилия
• 50 г захарен фондан
• хранителни торбички
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в дълбок съд и добавете натрошено на парчета твърдо масло.
Разбъркайте добре продуктите с ръце, докато брашното поеме цялото масло. След това добавете пудрата захар и ванилията.
От получената смес замесете тесто.
Разточете тестото върху поръсена с малко брашно равна повърхност.
После, с помощта на формичка, изрезрежете плоски сърчица. Подредете ги в намаслена тава и ги изпечете на 180 градуса за 20 минути, докато се запекат до златисто.
През това време разделете на парчета готовото захарно тесто и оцветете всяко едно с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят.
След това разточете парчетата на кора, с дебелина около милиметър, и с формичката за сладките оформете сърчица, които да поставите върху изпечените и вече охладени сладки.
Върху всяко сърчице поставете различни декорации и с останалото цветно захарно тесто, за да бъдат ваниловите сърчица още по-цветни, красиви и вкусни.