Вината, които няма да се отразят на фигурата ви

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Всяко вино е различно, когато става въпрос за калории, алкохолен процент и захар. Да, ако виното е част от диетата ви, може би е време да пуснете чашата и да обърнете внимание на тази статия за минутка.

Редовното пиене на вино може да има сериозни последствия за фигурата ви. За да няма последствия, просо трябва да избирате виното внимателно и такова, което е здравословно. В случай, че не сте сигурни какво точно означава „здравословно вино“ не се плашете – ние проучихме и ще ви споделим триковете, които трябва да знаете при избора си на вино.

Купувайте си вино с нисък процент на алкохол

За жалост, виното не идва с детайли за това колко калории съдържа една чаша. Лично аз намирам това за добре, защото всеки път, когато пресушавам шише вино не осъзнавам точно колко колосален брой калории съм погълнал. Излиза, че най-здравословните вина са с процент на алкохол от 9% до 12%, защото съдържат от 107 до 143 калории на чаша, сравнено с други, които съдържат до 170.1 на чаша.

Когато се съмнявате – изберете бялото

Имало е много спорове кое вино е по-здравословно. Червеното вино със сигурност е по-добро за сърцето ви, но пък бялото няма да се отрази така зле на фигурата ви. Причината е, че бялото вино има по-малко калории и по-нисък процент на алкохол от червеното. Имайте предвид, обаче, че сухи бели вина, които съдържат повече алкохол (Шардоне или Совиньон) може да съдържат от 153 до 173 калории на чаша. Сладките бели вина с нисък процент на алкохол пък съдържат около 144 калории. В случай, че сте фен на шампанското – знайте, че обикновено съдържат по-малко от 150 калории и са по-безобидни за фигурата ви.

Избирайте европейски вина

Регионът, в който виното е произведено може да има значително влияние върху калориите, които съдържа. Гроздето, отгледано в по-топъл климат има по-високо съдържание на захари, така че вина, които са произведени в Чили, Южна Африка и Австралия обикновено съдържат повече калории от вина, произлизащи от по-студени региони. Европейските страни като Италия, Франция и Германия имат по строги закони за производството на алкохол и имат по-малък алкохолен процент и калории от другите вина.

Винаги проверявайте за добавена захар

Повечето пенливи вина и шампански съдържат по-малко алкохол, което значи по-малко калории. Независимо от това, обаче, някои може да имат много повече добавена захар отколкото си мислите. Ако искате да контролирате приема си на калории, купувайте вина, които имат надписа „Brut Zero” или „Brut Nature” на етикета си. Тези шампански имат минимално съдържание на добавена захар и съдържат около 120 калории на чаша. Шампански с надпис „Doux” са много по-сладък вариант, който съдържа много добавена захар и следователно много повече калории.


 

Коментари към "Вината, които няма да се отразят на фигурата ви":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg