Град в морето!?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Това е просто един план на нашата компания, но ние се стремим да развием технологията, която ще ни даде възможност да изградим това подводно жизнено пространство, казва говорителят на Shimizu Масатака Ногучи пред Уол Стрийт Джърнъл.

Проектът е замислен предвид опасенията от покачване на морското равнище и загубата на обитаеми земи.

Подводното съоръжение се предвижда да е готово до 2030 г. Около него ще има рибовъдни стопанства като специални микроорганизми ще бъдат „обучени” да конвертират въглеродния диоксид в метан за производство на енергия.

За нуждите на града ще се произвежда обезсолена вода с помощта на хидравлично налягане.

Сферичният град ще плува на повърхността на морето, но може да се спуска надолу по 14-километров спираловиден път, за да се скрие в дълбините на морето при неблагоприятни метеорологични условия.

Спиралата ще бъде свързана с научно-изследователски център, който ще копае дъното в търсене на благородни метали и ще създава енергия за града с помощта на температурните разлики на океанската вода.

Дизайнът е реализиран благодарение на изследователи от Токийския университет, Японската агенция за морски и земни науки и технологии и Агенцията за научни изследвания в областта на рибарството. 


 

Коментари към "Град в морето!?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg