Да се живее край морето е полезно! Много полезно…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Еееех, мечтаете ли да сте на морето? Ние ще ви дадем един довод да подметнете небрежно на шефа, че може да премести офиса към по-крайбрежна дестинация. Поне за лятото!

Вече е доказано, че животът на морето е не само страшно приятен, но и много полезен. Оказва се, че хората, които живеят край брега се радват на по-добро здраве.

Според ново проучване на Европейския център за околната среда и човешкото здраве зависимостта е следната – колкото по-близо се намира човек до някой морски бряг, толкова по-малко здравословни проблеми. Във въпросното изследване са участвали хора от най-различни възрасти, пол, образование, доходи и страни. Учените изчислили какъв дял от тях определят здравето си като „добро”, „доста добро” и „не много добро”, а след това сравнили отговорите с адресите на участниците. Ииии, резултатът е налице!

Специалистите обясняват този феномен с факта, че животът по крайбрежието носи значителни ползи по отношение на намаляването на стреса.

Повече от ясно е – време ни е да се изнасяме към морето! А ако вашият шеф нещо се мръщи, обяснете му, че по-здравословен живот, означава и по-висока продуктивност! 


 

Коментари към "Да се живее край морето е полезно! Много полезно…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg