Подкрепете естествените процеси на детоксикация на организма си с тази салата табули за детоксикация без глутен. Тя е приготвена с броколи и карфиол вместо зърна и върви на всичко - от салати до такос.
Ето само някои от предимствата:
Карфиолът съдържа разнообразие от витамини и минерали, а като член на семейството на кръстоцветните зеленчуци, подпомага естествения процес на детоксикация на организма и защитава организма от рак.
Броколите са пълни с витамин С и фибри и поддържат естествените процеси на детоксикация на черния дроб. Също така, неговия противораков потенциал е доказан с изследвания.
Краставицата съдържа разнообразие от антиоксиданти и минерали и помага за намаляване на възпаленията. Тя също така съдържа физетин, антиоксидант, който може да подобри паметта и да защити мозъчните клетки от спад, свързан с възрастта.
Детокс Табули
Съставки
Салата:
Към 500 грама карфиол (Може да се използва смес 50/50 от карфиол и броколи)
170-200 грама продълговати дребни домати (подобни на гроздови зърна, налични през зимния сезон) или чери домати, нарязани
1/2 чаша краставица, нарязан на кубчета
1/2 чаша червен лук, нарязан на кубчета
2 стръка пресен лук,бели и зелени части, нарязани на тънко
1 скилидка чесън, смлян
2 чаши листа от магданоз , нарязани на ситно (премерете ги преди да ги нарежете)
1 чаша листа от мента , нарязани на дребно, премерете ги преди да ги нарежете
Дресинг:
1 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици лимонов сок, пресен
1 ч. Л. Лимонова кора, от органичен лимон
3/4 ч. Л. розова сол (или на вкус)
1/2 ч. Л. черен пипер (или на вкус)
Инструкции
Първо, използвайте кухненски робот , за да нарежете на дребно стеблата на карфиола и броколите ако ги използвате, на малки, колкото ориз парчета.В сух тиган ги пригответе за 5-7 минути, като разбърквате. Когато сте готови, добавете към голяма купа.
Междувременно добавете останалите съставки към голямата купа: домати, краставици, червен лук, пресен лук, чесън, магданоз и мента.След като се добави карфиола, добавете всички съставки на дресинга и разбъркайте добре, докато се комбинират напълно. Подправете с допълнителен черен пипер на вкус.
Бележки
Табули традиционно се сервира със студена или стайна температура, което със сигурност можете да направите, но не се колебайте да я нагреете и в тиган. Яжте я самостоятелно, или я използвайте в други салати, в такос, или изсипете в свежи листа маруля и кейл.