Шоколад, карамел или мляко с какао – какъвто и да е „вкусът” на вашата кожа след лятната ваканция, със сигурност ви се иска да запазите съблазнителния си загар за по-дълго.
Е, ако си хапвате определени храни, можете да постигнете този ефект по-лесно. Така е, защото пигментацията на кожата е свързана със съдържанието на определени витамини и ферменти в организма.
За да се радвате на матовата си кожа по-дълго, е добре да консумирате повече моркови, магданоз, зелен лук, шипки, кайсии, ягоди, касис и боровинки.
Наблегнете и на бадемите, лешниците, сушените кайсии, ориза, рибата треска пилешкия или свинския черен дроб и прясното мляко.
Препоръчително е обаче и да ограничите някои хранителни продукти. Такива са картофите, червеното цвекло, броколите, спанака и изобщо зелените листни зеленчуци. Ще трябва да се лишите и от портокали, банани, тестени изделия, изделия с мая, бобови култури, овесени ядки, бъбреци, мозък, жълтъци от яйца, кисело мляко и червено месо. Или поне да ги намалите значително.
Най-важно обаче е да наблягате на жълтите зеленчуци и плодове и да пиете поне по литър и половина вода на ден. Добавете и фрешове от морков и кайсия и ще се радвате на шоколадовата си кожа много по-дълго.