Запознайте се с полезните свойства на шампанското

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Празниците определено нямаше да бъдат същите, ако не бяха полети с прилична доза шампанско! И макар, че има два вида от така наречените шумящи вина – пенливи и искрящи, всеки от тях може да се похвали не само с приятни, но и с полезни свойства...

 

Шампанското е чудесен антиоксидант и е много полезно за функцията на мозъка. 1-2 чаши на седмица предпазват нервната система от действието на свободните радикали и в същото време подобряват паметта.

 

Сърцето също се радва на благотворното действие на пенливата напитка. Няколко чаши от нея понижават кръвното налягане, а така и опасността от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система.

 

В една чаша шампанско се съдържат около 95 калории, което е по-малко количество, в сравнение с обикновеното вино. Но ще ви разочароваме – този факт не прави напитката диетична! Така е, защото алкохолът сам по себе си намалява способността на организма да изгаря мазнините.

 

Ако искате да се радвате на още по-добър антиоксидантен ефект обаче, комбинирайте шампанското с традиционните малини, боровинки или резен портокал. Те усилват защитните функции на напитката срещи вредното въздействие на свободните радикали.

 

И не забравяйте – не прекалявайте с количествата!

 

Вижте още: 

3 рецепти за коктейли с шампанско

 

От вино се отслабва, от бира се поумнява
 


 

Коментари към "Запознайте се с полезните свойства на шампанското ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg