Защо Йога е толкова секси?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Били ли сте някога леко възбудени ако сте в йога поза – куче, крава или, още по-добре - орел, щастливо бебе? Звучи познато нали? Йога-та може да бъде гореща - и не само буквално, но и преносно. Макар че има пози  и класове в йога, които са предназначени  да раздвижат и повишат либидото ви, тежкото дишане и разтягането в традиционните занимания по йога е перфектният повод за внезапно чувство на възбуда.

"Да се възбудиш от Йога е нещо много естествено, което се случва в нашите тела", казва Мишел Хоуп, секс експерт. "Има връзка между упражненията и  повишаване на желанието за секс." Можете да обвините ендорфина за тласъка, който получавате от самите движения, казва Хоуп. Когато тренирате, в организма ви се  освобождава ендорфин, който може да отдели хормони, стимулиращи желанието за секс.

 Също така може да се почувствате наистина провокирани и провокиращи (поне самото ви тяло), да се навеждате и да се движите в изкривени позиции в предната част на стая, пълна с хора. "

"Вие  си стоите там почти гола, изпълнявайки доста позиции, които бихте правили по време на секс, така че има голяма вероятност, да  се зароди сексуална енергия във вас", казва Хоуп. "Ако имате и секси учител -Помощ!"

Виждали сме влиянието на Йогата в редица филми, но спомняте ли си онази серия от „Сексът и градът”, в която Саманта толкова се разгорещи, че две минути след началото на тренировката, вече беше намерила в залата за Йога партньор за секс?

Да не говорим, когато инструктора по Йога настройва и намества правилните позиции, той често  слага ръцете си върху бедрата или долната част на гърба, така че да можете да усетите правилното положение на позата на тялото си – докосването е преподаване, както те казват. Докосването с ръце при Йогата няма за цел да ви възбуди, като цяло и някои йога философии смятат, че показването с ръце е по-важно за практиката от вербалните уроци.

Разбира се, ако се чувствате неудобно  някой буквално да докосва тялото ви, трябва да уведомите Вашия учител по йога  да пази своите лапи на разстояние, или да намерите напълно различно студио.

Няма нищо лошо в чувствата ви, сексуални или по-други, казва Хоуп, но получаването на възбуда не е истинската цел на практикуването на Йога.В действителност, един от инструкторите на йога, с когото говорихме каза, че романтичните отношения с ученици хич не са насърчавани като цяло.Според учението, в Йога практиката, йогите трябва "да запазят сексуалната енергия" и да приложат тази енергия към действителната йога.Какво точно означава това е отворена тема за тълкуване, все пак.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че йога е тренировка, която е пряко свързана с емоциите ви, така че е възможно да чувствате любов или свързаност с вашия инструктор.

Когато някой (като йога учителя) ви подкрепя емоционално в целите ви, да почувствате сексуалност е нормално - дори ако тези цели са само да направите правилно определена поза.

"Нека си го кажем направо , мозъкът ви е най-важната част от сексуалността",казва Хоуп. "Може да има емоционална привързаност, и ... ако  се чувствате добре, вие започвате да покачвате либидото."

Друг положителен страничен ефект на йогата очевидно е релаксацията. Стресът може да си играе с вашето сексуално желание, което е неприятно. Но за щастие, Йога облекчава стреса - и никой не се оплаква от това. "Ако сте в ситуация, в която постигате цели, тялото ви се променя, чувствате се по-уверени, а след това се чувствате и по-секси", казва Хоуп. Намасте на това.


 

Коментари към "Защо Йога е толкова секси?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg