Здрави сме, когато похапваме шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Толкова е хубаво, когато учените постоянно откриват нови полезни свойства на любимото ни изкушение – шоколада! Отдавна си го знаем – по-здрави сме, когато си го похапваме, но не знаехме, че ароматът му също действа!


Е, последните проучвания на американски изследователи, показаха, че уханието на шоколад стимулира производството на имуноглобулин в организма и така повишава способността му да се противопоставя на вирусите. А това ни помага и да подсилим своя имунитет.


Но това не е всичко! По-здрави сме и когато си го похапваме. Така е благодарение на вещества, наречени флавоноиди, които стимулират притока на кръв към мозъка и подобряват функциите му. Но имайте предвид – най-здрави сме, когато заложим на черния шоколад, особено този, който е с над 70% съдържание на какао! Здрави сме именно заради неговите „вълшебни” свойства.

Така че време, е да спрем да се чувстваме виновни, когато си похапваме шоколад – още сега в обедната почивка. И ако колежката на съседното бюро ви изгледа укорително, просто й кажете „Най-здрави сме, когато се глезим с повечко какао!”.
 


 

Коментари към "Здрави сме, когато похапваме шоколад":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg