Зеленчуковите маски за лице

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети

Често обръщаме повече внимание на въздействието на плодовете върху кожата ни и забравяме за чудните свойства на зеленчуците. Но и те си имат своя невероятен ефект за чиста и здрава кожа и не бива да ги пренебрегваме. Не само на масата, но и в грижата за красотата.


Маска със зелен грах за всеки тип кожа


Смачкайте на пюре 2-3 супени лъжици зелен грах(може да използвате и сух, но трябва да го накиснете предварително във вода). Към пюрирания грах добавете 2 супени лъжици суроватка. Разбъркайте добре и нанесете на чисто лице. Нека постои за 20 минути. Изплакнете с хладка вода.


Маска с моркови за суха и уморена кожа


Смесете по 1 супена лъжица пюре от варени моркови, извара, зехтин и прясно неварено мляко. Разбъркайте добре и нанесете на лицето за 30 минути. Изплакнете първо с топла, а после и с хладка вода.


Маска с картофи за отпусната и застаряваща кожа


Смачкайте на пюре един сварен картоф, добавете по 1 супена лъжица глицерин, зехтин и нишесте. Не нанасяйте директно, а увийте сместа в марля и тогава сложете върху лицето. Останете така 20 минути и после изплакнете обилно с хладка вода.
Ако кожата ви е суха и с неравномерен тен, може да опитате маска с 3 супени лъжици настъргани сурови картофи и по 1 супена лъжица тоалетни трици, прясно мляко и олио.


 

Коментари към "Зеленчуковите маски за лице":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg